Πόλεμος του Μπάκιγχαμ με τους παπαράτσι για τον μικρό πρίγκιπα Γεώργιο - Όλη η ανακοίνωση του Πρίγκηπα Γουίλιαμ & της Κέιτ‏

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε -όπως δεν συνηθίζει- το βρετανικό Στέμμα για το πρωτόγνωρο «κυνήγι» στο οποίο έχουν επιδοθεί φωτογράφοι για να τραβήξουν τον δίχρονο πρίγκιπα Γεώργιο, και να πουλήσουν στη συνέχεια έναντι υψηλού τιμήματος τα στιγμιότυπα. 

Εμμέσως, το παλάτι κάλεσε τα βρετανικά ΜΜΕ να «μποϊκοτάρουν» τις φωτογραφίες, εξαιρώντας τη μέχρι τώρα υπευθυνότητα που έχουν επιδείξει στο να μην τις δημοσιεύσουν.

Προσφάτως, λίγα ΜΜΕ σε άλλες χώρες (όπως τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ) έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες του μικρού που είχαν ληφθεί χωρίς την άδεια των γονιών του. 

«Τους τελευταίους μήνες, υπήρξε όλο και μεγαλύτερος αριθμός παρενοχλήσεων από παπαράτσι του πρίγκιπα Γεωργίου, με μεθόδους που γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες» ανέφερε στην δήλωσή του το βρετανικό Στέμμα. 

«Η μεγάλη πλειονότητα των ΜΜΕ ανά τον κόσμο, και όλα τα βρετανικά, έχουν αρνηθεί να τροφοδοτήσουν την αγορά τέτοιων φωτογραφιών» σημειώνει με νόημα η ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας πως «ξεπεράστηκε έναν όριο και οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση θα ήταν απτό ρίσκο ασφαλείας».

Ο πρίγκιπας Γεώργιος, το πρώτο παιδί του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, είχε γεννηθεί μέσα σε τεράστιο ενδιαφέρον των ΜΜΕ, όμως οι γονείς του έχουν προσπαθήσει με τις επίσημες φωτογραφήσεις να κρατήσουν υπό έλεγχο την ζήτηση για φωτογραφίες του μικρού.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ