Γιατί ο Λευκός Οίκος προσέλαβε μια τρανσέξουαλ - Πώς ο Ομπάμα άλλαξε στάση απέναντι στους gay

Την πρώτη διεμφυλική υπάλληλο στην ιστορία του προσέλαβε ο Λευκός Οίκος, σηματοδοτώντας έτσι την έμπρακτη στήριξη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, αμφισεξουαλικών και διεμφυλικών.

 

Η Ράφι Φρίντμαν-Γκέρσπαν, διεμφυλική γυναίκα που εργάσθηκε στην πολιτειακή Βουλή της Μασαχουσέτης ως βοηθός του πρώην βουλευτή Καρλ Σιορτίνο, σημερινού προέδρου της Επιτροπής Δράσης κατά του AIDS της πολιτείας, θα αναλάβει ρόλο επικεφαλής προσλήψεων του Γραφείου Προσωπικού του Λευκού Οίκου.

Η κ. Φρίντμαν-Γκέρσπαν γεννήθηκε στην Ονδούρα και υιοθετήθηκε από Αμερικανούς γονείς, κατοίκους του δήμου του Μπρουκλάιν, έξω από τη Βοστώνη.

Ο πρόεδρος Ομπάμα, που παραθερίζει αυτές τις ημέρες στο νησί Μάρθας Βίνιαρντ, ανοικτά των ακτών της Μασαχουσέτης, αρχικά ήταν αντίθετος στον γάμο ομοφυλοφίλων, προτού αλλάξει στάση και ταχθεί υπέρ του θεσμού το 2012. Τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων έχουν στο μεταξύ καταστεί προτεραιότητα της προεδρίας Ομπάμα, κατά τη διάρκεια της οποίας ανεστάλη η πολιτική «μη ρωτάς, μη δηλώνεις», η οποία δεν επέτρεπε σε ομοφυλόφιλους μέλη των ένοπλων δυνάμεων να δηλώνουν τη σεξουαλική τους προτίμηση.

H Ράφι Φρίντμαν-Γκέρσπαν

Η κοινότητα των διεμφυλικών ατόμων, ωστόσο, δεν έχει κερδίσει την ίδια προσοχή κατά τη διάρκεια της θητείας Ομπάμα. Το υπουργείο Αμυνας της χώρας διεξάγει αυτήν τη στιγμή έρευνα γύρω από την άτυπη απαγόρευση να υπηρετούν διεμφυλικά άτομα στις ένοπλες δυνάμεις, με τον Λευκό Οίκο να ευνοεί την αλλαγή της στάσης του Πενταγώνου.

Η στενή σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, Βάλερι Τζάρετ, καλωσόρισε τον διορισμό της κ. Φρίντμαν-Γκέρσπαν στον Λευκό Οίκο, λέγοντας: «Η Ράφι Φρίντμαν-Γκέρσπαν επιδεικνύει ηγετικές ικανότητες, τις οποίες η κυβέρνησή μας θαυμάζει και προωθεί. Το πάθος της για βελτίωση των συνθηκών ζωής των διεμφυλικών Αμερικανών, και ιδιαίτερα των διεμφυλικών ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες, καθώς και όσων ζουν σε συνθήκες φτώχειας, αντικατοπτρίζει απόλυτα τις αρχές της κυβέρνησής μας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ