Τιμάται σήμερα η Νανά Μούσχουρη από τον Καναδά για το ανθρωπιστικό της έργο

Με το ανώτερο μετάλλιο του Κεμπέκ του Καναδά θα τιμηθεί σήμερα η Νάνα Μούσχουρη. Η Ελληνίδα ερμηνεύτρια με την διεθνή καριέρα θα παραλάβει από την ίδια την Πολίν Μαρουά πρωθυπουργό του Κέμπεκ το παράσημο του Τάγματος Αριστείας του Κεμπέκ, για το πολυετές ανθρωπιστικό της έργο.

Με το ανώτερο μετάλλιο του Κεμπέκ του Καναδά θα τιμηθεί σήμερα η Νάνα Μούσχουρη. Η Ελληνίδα ερμηνεύτρια με την διεθνή καριέρα θα παραλάβει από την ίδια την Πολίν Μαρουά πρωθυπουργό του Κέμπεκ το παράσημο του Τάγματος Αριστείας του Κεμπέκ, για το πολυετές ανθρωπιστικό της έργο.



Η τελετή θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 28 Μαΐου, στην πρωτεύουσα της Επαρχίας του Κεμπέκ, Κεμπέκ Σίτυ, στην Εθνοσυνέλευση. Η κα Μούσχουρη συγκαταλέγεται στον μικρό αριθμό ξένων καλλιτεχνών στους οποίους έχει απονεμηθεί η ανώτατη τιμητική διάκριση της Επαρχίας.

Οι διακρίσεις και οι εκδηλώσεις προς τιμήν της κας Μούσχουρη δεν σταματούν εδώ. Στις 30 Μαϊου κατά την διάρκεια της τελετής απονομής των πτυχίων στους φοιτητές του πανεπιστημίου McGill στο Μόντρεαλ, θα της απονεμειθεί τιμητικό διδακτορικό πτυχίο του τμήματος Τεχνών. Επιπλέον στις 31 Μαϊου θα παρατεθεί δείπνο προς τιμήν της από την Έδρα Ελληνικών Σπουδών «Φρίξος Παπαχρηστίδης» του πανεπιστημίου McGill, ενώ τα έσοδα της βραδιάς θα δοθούν προς ενίσχυση της εν λόγω Έδρας.



Η Νάνα Μούσχουρη συγκαταλέγεται στις ερμηνεύτριες με τις υψηλότερες πωλήσεις στην ιστορία αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της IFPI οι πωλήσεις των δίσκων της έχουν ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια , γεγονός που την κατατάσσει στην δεκάδα με τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες όλων των εποχών μαζί με τους Beatles, τον Elvis Presley και τον Michael Jackson. Το ρεπερτόριό της είναι μεγάλου εύρους καθώς έχει ερμηνεύσει πάνω από 3,000 τραγούδια ενώ η παρουσία της στο μουσικό στερέωμα μετρά περίπου 50 έτη. Περισσότεροι από 350 δίσκοι της έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι σε παγκόσμιο επίπεδο αφού οι 450 συνολικά που έχουν κυκλοφορήσει ήταν σε διάφορες γλώσσες και όχι μόνο της ελληνικής όπως ισπανικά, αγγλικά, πορτογαλικά, ιταλικά, γαλλικά και γερμανικά αλλά και στις συναυλίες της έχει ερμηνεύσει τραγούδια στα Ιαπωνικά, τα Κινέζικα και τα Ολλανδικά αναλόγως τον εκάστοτε τόπο διεξαγωγής των συναυλιών. Έχει περιοδεύσει μουσικά σχεδόν σε όλες τις Ηπείρους, από Ασία μέχρι Αμερική ενώ ως Πρέσβειρα καλής Θελήσεως της Unicef έχει προσφέρει με το έργο της και τις αμέτρητες φιλανθρωπίες της σημαντική βοήθεια για την επιμόρφωση παιδιών στο Βιετνάμ, την Γουατεμάλα κ.α.

Η νέα περιοδεία της Νάνας Μούσχουρη «Happy Birthday Tour» αναμένεται να ξεκινήσει ανήμερα των γενεθλίων της στις 13 Οκτωβρίου 2013 από την Αθήνα και μεταξύ άλλων θα συμπεριλάβει και πολλές πόλεις του Καναδά όπως το Μόντρεαλ, το Τορόντο και την Οττάβα.


Συγχαρητήρια και από τον Πρέσβη του Καναδά στην Αθήνα

Ο Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα, κος Ρόμπερτ Πεκ, συνεχάρη σήμερα την Νανά Μούσχουρη, έναν ζωντανό μύθο του τραγουδιού, για την βράβευσή της λέγοντας:

«Η κα Μούσχουρη φέρνει τους ήχους και την χαρά της Ελλάδας στο Κεμπέκ και στον Καναδά εδώ και πάνω από πέντε δεκαετίες. Ο επί μακρόν μάνατζέρ της, Σαμ Γκέσερ, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας, ήταν Καναδός, ενώ ο γιός της και τα εγγόνια της είναι σήμερα καναδοί πολίτες και ζουν στο Μόντρεαλ. Η Νανά αγαπά ιδιαίτερα τους καλλιτέχνες του Καναδά και του Κεμπέκ, από τον Λέοναρντ Κοέν μέχρι την Σελίν Ντιόν και από τον Ζαν-Πιέρ Φερλάν μέχρι τον Γκαρού και τον Ρος Βουαζίν.  Θα ήθελα να την συγχαρώ για τη συμβολή της στη διάδοση της γαλλικής γλώσσας, για την οποία και της απονέμεται αυτή η ανώτατη διάκριση από την Κυβέρνηση του Κεμπέκ. Καθώς ο Καναδάς και η Ελλάδα εορτάζουν την 70η επέτειο των διπλωματικών τους σχέσεων, αυτή η τιμητική διάκριση έρχεται ως επιστέγασμα των στενών δεσμών ανάμεσα στην αγαπημένη καλλιτέχνη και τους πολίτες του Κεμπέκ και του Καναδά ευρύτερα» κατέληξε ο Πρέσβης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ