Με 154 "ΝΑΙ" πέρασε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων από την Ολομέλεια της Βουλής.

 

Επί της αρχής το κυβερνητικό στρατόπεδο δεν εμφάνισε απώλειες, δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και για τα άρθρα καθώς ο Νικος Νικολόπουλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες καταψήφισε πέντε.

Συγκεκριμένα, επί της αρχής υπέρ ψήφισαν 154 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, καθώς απουσίαζε η κυρία Βασιλική Κατριβάνου, η οποία όμως, με επιστολή που δεν προσμετράται, δήλωσε ότι θα ψήφιζε «ναι» σε όλα.

Κατά, ψήφισαν 140 βουλευτές της αντιπολίτευσης καθώς από την ψηφοφορία έλειπαν οι Άδωνις Γεωργιάδη, Άννα Καραμανλή, Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Μανιάτης και Κατερίνα Μάρκου.

Σε ονομαστική ψηφοφορία μπήκαν και οκτώ άρθρα. Πρόκειται για το πρώτο άρθρο που αφορά σε συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, το δεύτερο για φορολογικά ζητήματα, το πέμπτο που αλλάζει την ρύθμιση των 100 δόσεων, το 10ο που καταργεί τους προληπτικούς ελέγχους σε πληρωμές του Δημοσίου, το 13ο για τα ανταποδοτικά τέλη των ΟΤΑ, το 14ο για τον ΑΚΑΓΕ, το 17ο για σύμβαση του ΟΣΕ με την Eurofima για προμήθεια τροχαίου υλικού και το 21ο για εμπορία οίνου.

Στα άρθρα ψήφισαν: 

-ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες: «ναι» σε όλα. Εξαιρείται ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος που ψήφισε «ναι» επί της αρχής, αλλά καταψήφισε τα άρθρα 1, 2, 5, 10, 13 και 21
-ΝΔ: «όχι» σε όλα εκτός του 14 που είπε «ναι»
-Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων: «όχι» σε όλα
-ΠΑΣΟΚ: «όχι» σε όλα εκτός του 14 και του 17 που είπαν «ναι»
-Ποτάμι: «όχι» σε όλα εκτός από το 10 που ψήφισε «ναι»

Σφοδρή σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα των κομμάτων που ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και τώρα "παριστάνουν τους αντι-μνημονιακούς".

Απαντήσεις δόθηκαν από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος πήρε τον λόγο στην Ολομέλεια και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, ο Αλέκος Φλαμπουράρης κάλεσε όλους τους βουλευτές να σταματήσουν τις  συζητήσεις σχετικά με το πόθεν έσχες του, γιατί είπε ότι δεν έχει νόημα να κάνουμε αντιπαράθεση, που δεν ξέρουμε που μπορεί να οδηγήσει. 

«Με εκπλήσσει πραγματικά που για δεύτερη φορά ακούω από εκπρόσωπο της ΝΔ αναφορά στο πρόσωπό μου» είπε ο υπουργός και συνέχισε: «Μάλιστα, με επιχειρήματα και πληροφορίες που ελέγχονται. Από τη στιγμή που η Επιτροπή πόθεν έσχες δεν έχει καν συνεδριάσει, δεν έχει καν καλέσει, δεν έχει καν βγάλει πόρισμα. Αν θέλουμε η Βουλή να σταθεί στο ύψος των αναγκών που περνάει η χώρα τώρα, αν θέλουμε να λάμψει η αλήθεια, πρέπει να αφήσουμε ανεπηρέαστες ανεπηρέαστες τις Επιτροπές που εμείς ως Κοινοβούλιο έχουμε ορίσει να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες και μετά να το συζητήσουμε. Να σταματήσουν οι συζητήσεις και δεν έχει νόημα να κάνουμε αντιπαράθεση, που δεν ξέρουμε που μπορεί να οδηγήσει». 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ