5+1 πικάντικα πιάτα που ανάβουν τα αίματα - Που θα τα βρείτε

Από μικρό, αναζωογονητικό τσίμπημα που μουδιάζει ελαφρώς το στόμα μέχρι κάψα που εκρήγνυται σαν βόμβα: έξι και να καίνε...

 

Του «Μπάρμπα Αλέξη» (σε Κηφισιά, Ρέντη, Νέα Χαλκηδόνα ) είναι πολύ καλό, ζουμερό, διάχυτα πικάντικο, όπως του πρέπει, κι έρχεται πάνω σε χειροποίητη πίτα, μαζί με κρεμμύδι πασπαλισμένο­ με σουμάκ. Δυνατή περίπτωση.

Η σάλτσα Hotcha

Στο «Food Mafia». Φτιάχνεται με bhut jolokia (από τις πιο καυτερές πιπεριές του πλανήτη ) και με μία σταγόνα βγάζεις φωτιές. Ο Ηλίας Σκουλάς τη βάζει στα τάκος με ψητή αστακοουρά που φτιάχνει, αλλά μπορείτε να την αγοράσετε και για το σπίτι.

Το σουτζούκι Αδάνων τηγανιά

Στα «Καραμανλίδικα του Φάνη», εκεί που η Ευριπίδου συναντάει τη Σωκράτους, θα έπρεπε να έρχεται με σήμανση hot, hot, hot! Το σουτζούκι είναι διαολεμένα καυτερό και συνοδεύεται από αβγά μάτια, ντομάτα και γιαούρτι, για να το σβήσεις λίγο.

Οι γαρίδες κανταΐφι

Στις «Μαγικές Κατσαρόλες» στο Παλαιό Φάληρο. Πάνω σε τραγανό στρώμα από κανταΐφι, οι φρέσκες γαρίδες με τη γλυκοκαυτερή ένταση του πιπερόμελου του Ναουμίδη εκτοξεύονται σε άλλη διάσταση, ενώ και το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης τους πάει πολύ.

Τα madras και vindaloo

Στο «Little India» στη Νέα Ερυθραία. Είναι δύο πιάτα που κάνουν διεθνώς high score στο χρηματιστήριο της πικάντικης γεύσης, και στο χαριτωμένο εστιατόριο της Θάλειας Ματίκα δεν πάνε πίσω. Είναι δε και πολύ οικονομικά.
Tο Phad Bai Grapao

Στο όμορφο ταϊλανδέζικο εστιατόριο «Tamarind» στο Μεταξουργείο. Το μοσχαράκι σοτέ, μαγειρεμένο με βλαστάρια μπαμπού, γλυκό βασιλικό και μπόλικο τσίλι είναι αρωματικό, νόστιμο και με χαρακτηριστική, έξτρα πικάντικη πυγμή.

 

 

ΠΗΓΗ: athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ