Έξυπνες συμβουλές για μια ευτυχισμένη και ισορροπημένη σχέση - Το μυστικό είναι το μέτρο

Το μυστικό για μια ευτυχισμένη σχέση είναι, λένε οι ειδικοί, η ισορροπία. Ο χρόνος, οι φίλοι και οι στιγμές που αφιερώνουμε στον εαυτό μας πρέπει να συμβαδίζουν με τη σχέση μας, να την βελτιώνουν και να την εξελίσσουν. Διαφορετικά, αργά η γρήγορα θα πρέπει κανείς να θυσιάσει τον χαρακτήρα του, τα ενδιαφέροντά του, την ‘ελευθερία’ του για να αφοσιωθεί στη σχέση του. Πως μπορούμε, λοιπόν, να έχουμε ελευθερία σε μια σχέση;

1.Πόσο χρόνο περνάτε μαζί; Δεν έχει σημασία η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Δεν χρειάζεται να είστε συνέχεια μαζί αλλά να προσπαθείτε να περνάτε μαζί όμορφες στιγμές και να συνδυάζετε τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα με τις οικογενειακές υποχρεώσεις.

2. Φίλοι και οικογένεια: Πολλά ζευγάρια κάνουν το λάθος να απομακρύνονται από τους φίλους και τους συγγενείς τους. Αν χάσετε επαφή με τους φίλους σας μπορεί σταδιακά να χάσετε επαφή με τα ενδιαφέροντά σας και τον εαυτό σας. Η κοινωνική ζωή κάνει καλό στην ψυχολογία σας αλλά και στη σχέση σας.

3. Με μέτρο: Δεν χρειάζεται να συμφωνείτε σε όλα αλλά ούτε και το αντίθετο. Μάθετε να λέτε ‘όχι’ ή ‘ναι’ με μέτρο, να κρατήσετε τις ισορροπίες και να είστε ανοιχτόμυαλη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ