153 ψήφοι υπέρ του πολυνομοσχεδίου - Απείχε ο Παναγούλης, καταψήφισε ο Νικολόπουλος

Με βαρύτατες απώλειες ολοκλήρωσε την ψήφιση του νέου πολυνομοσχεδίου η κυβέρνηση καθώς η νέα επώδυνη ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς οδήγησε σε δύο ανεξαρτητοποιήσεις (Ν. Νικολόπουλου από ΑΝΕΛ και Στάθη Παναγούλη από ΣΥΡΙΖΑ) και την παραίτηση του κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Το πολυνομοσχέδιο καταψήφισε – όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο κ. Νικολόπουλος με αποτέλεσμα να τον διαγράψει από την ΚΟ των ΑΝΕΛ ο κ. Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος του κυβερνητικού κόμματος ζητά από τον βουλευτή Αχαϊας να παραδώσει την έδρα του, κάτι ωστόσο που ο δεύτερος δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει.

Επίσης, από την ψηφοφορία απουσίαζε ο κ. Παναγούλης που με επιστολή του ξεκαθάριζε ότι «αρνούμαι να οδηγήσω στο δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες, αφήνοντάς τους στο έλεος των τραπεζών, που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής». Ο ίδιος δήλωσε ότι θα εξακολουθήσει να στηρίζει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο δεύτερος όμως προχώρησε αμέσως μετά την ψηφοφορία στην διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Επι της ονομαστικής ψηφοφορίας, οι βουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν επι της αρχής και επι των άρθρων όπως και το ΚΚΕ, η Ενωση Κεντρώων και η ΧΑ. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταψήφισε επι της αρχής ενώ επι των άρθρων υπερψήφισε μόνο το 1ο και το 18ο. Το Ποτάμι καταψήφισε επι της αρχής και στήριξε τα άρθρα 1,11 και 16.

Από την διαδικασία εκτός του κ. Παναγούλη απουσίαζαν οι Ε. Μεϊμαράκης (είχε ομιλία στο πλαίσιο των εσωκομματικών διαδικασιών) Βασίλης Οικονόμου, Θ. Καββαδάς, Θ. Μπούρας, Κ. Κατσαφάδος και Γιάννης Αντωνιάδης από την ΝΔ (σ.σ. έστειλαν επιστολή που δεν προσμετρείται με την οποία ξεκαθάρισαν ότι θα ψήφιζαν ότι και η ΝΔ) και οι Χ. Χατζησάββας και Γ Σαχινίδης της ΧΑ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ