Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ: Το 2016 θα είναι έτος δημιουργίας, προστασίας των αδυνάτων & μεγάλων μεταρρυθμίσεων

Μέσα από μια επίσημη ανακοίνωση θέλησε ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει στους πολίτες τις ευχές του για τη νέα χρονιά που έρχεται σε λίγες ώρες.

"Η στήριξη του ελληνικού λαού στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν και συνεχίζει να είναι το ισχυρότερο όπλο σε μια μάχη που συνεχίζεται και σήμερα, και μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές, απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και τους εκφραστές του", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι "το 2016 θα πρέπει να είναι το έτος της δημιουργίας και της προόδου, της κοινωνικής συνοχής και της προστασίας των αδυνάτων" και η χρονιά των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, της επαναθεμελίωσης του κράτους, της στήριξης της δημόσιας παιδείας και υγείας και της ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους, της προστασίας του περιβάλλοντος.

"Να φτιάξουμε τα θεμέλια για μια άλλη χώρα, σύγχρονη, προοδευτική, δημοκρατική, που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τις λαϊκές ανάγκες", υπογραμμίζει.

Αφού αναφέρεται στην ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενός αριστερού κόμματος, σε κυβέρνηση, γεγονός με το οποίο φέτος έλαβε τέλος "η σαραντάχρονη κυριαρχία του παλιού και φθαρμένου δικομματικού συστήματος", τονίζεται ότι αποδείχτηκε πως ο λαός "δεν εκφοβίζεται, δεν σταματά να διεκδικεί, κι αντιλαμβάνεται ποιος στέκεται πράγματι στο πλευρό του". Μεταξύ άλλων γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην στάση του λαού απέναντι στο προσφυγικό, που γύρισε την πλάτη σε ξενοφοβικές κραυγές και τον ρατσισμό. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ