Συνελήφθη στην Αμερική ο γιατρός - μαϊμού της Σκύρου: Επί 13χρονια με πλαστά πτυχία

Στην Ελλάδα τον έψαχναν, αλλά συνελήφθη στις ΗΠΑ ο Γιάννης Καστάνης, ο γιατρός «μαϊμού» ο οποίος -όπως αποκαλύφθηκε- επί 13 ολόκληρα χρόνια διατελούσε «ανενόχλητος» διευθυντής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου, έχοντας πλαστό πτυχίο!

Η υπόθεση έγινε γνωστή πριν από τρία χρόνια έπειτα από καταγγελία πολίτη και τον Μάιο του 2014, με εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, ανακλήθηκε ο διορισμός του.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα eviatop.blogspot.gr, ο άντρας, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 22 μήνες ερήμην για πλαστογραφία, πρόκειται να εκδοθεί στην Ελλάδα, ενώ όπως έγινε γνωστό ο Γιάννης Καστάνης παρίστανε και τον πλαστικό!

 

Όπως είχε αποκαλυφθεί, οι τίτλοι σπουδών του από το πανεπιστήμιο της Ρώμης «La Sapienza», τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας ήταν πλαστοί. Η απάτη ξεκίνησε ουσιαστικά από το 1993, όταν ο Ιωάννης Καστάνης απόκτησε από τη διεύθυνση δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας την άδεια άσκησης του επαγγέλματος. Πριν το διορισμό του στη Σκύρο, πάλι με τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά, έκανε την ειδίκευσή του στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας. 

 

Η απόφαση του διορισμού του εν λόγω ιατρού δημοσιεύθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 2000, μετά από έγκριση της τότε γενικής γραμματέως, με βάση την αναγνώριση του τίτλου σπουδών του από το ΔΙΚΑΤΣΑ και με επικυρωμένες μεταφράσεις των πιστοποιητικών που προσκόμισε από την αστυνομία.

 

Όμως, η περίεργη αυτή υπόθεση άρχισε να ερευνάται μετά από καταγγελία πολίτη στο υπουργείο Υγείας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στα 13 χρόνια που εργαζόταν ως διευθυντής Γενικής Ιατρικής, η παρουσία του μόνο διακριτική δεν ήταν στη Σκύρο, αφού κυκλοφορούσε με Ferrari, ενώ διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο!

 

Από τις έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, ενώ μεταξύ άλλων, κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ