"Στα χέρια" πιάστηκαν στο Δουβλίνο μετά την πορεία του ακροδεξιού PEGIDA

Αψιμαχίες ξέσπασαν το Σάββατο ανάμεσα σε μέλη του αντιισλαμικού κινήματος PEGIDA, αντιδιαδηλωτές και αστυνομικούς στο Δουβλίνο, 

Τα μέλη του κινήματος «Ευρωπαίοι Πατριώτες Εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης» πραγματοποίησαν πορεία στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας. Το PEGIDA, το οποίο ιδρύθηκε στη Γερμανία, διοργάνωσε το Σάββατο διαδηλώσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.

Μετά την πορεία στο Δουβλίνο, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ιρλανδικού παραρτήματός του. Σύμφωνα με τη δημόσια ιρλανδική ραδιοτηλεόραση RTÉ, αντιδιαδηλωτές καταδίωξαν πρόσωπα που πίστευαν ότι ήταν μέλη του κινήματος αυτού. Στη συνέχεια, ξέσπασαν επεισόδια καθώς η αστυνομία αποφάσισε να επέμβει. Το RTÉ μετέδωσε πως ένας εικονολήπτης του τραυματίστηκε στα επεισόδια.

Το PEGIDA άρχισε να πραγματοποιεί διαδηλώσεις στη Δρέσδη τον Οκτώβριο του 2014. Αρχικά προσέλκυε μερικούς εκατοντάδες, αργότερα όμως στις κινητοποιήσεις του συμμετείχαν χιλιάδες και ακόμη και δεκάδες χιλιάδες σε κάποιες από αυτές.

Το κίνημα της άκρας δεξιάς κερδίζει έδαφος σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν μέσω των αντιμεταναστευτικών διαθέσεων καθώς η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση προσφύγων μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ