Good News: 1,5 εκ. επιπλέον επιβάτες & συνολικά 11,6 εκ. είχε η Aegean το 2015 - Αύξηση 24% στο εξωτερικό

Αύξηση 15% παρουσίασε η επιβατική κίνηση της AEGEAN το 2015. Η εταιρεία μετέφερε συνολικά 11.650.374 επιβάτες, 1.537.849 περισσότερους σε σύγκριση με το  2014.

Η μεγαλύτερη αύξηση προήλθε από το δίκτυο εξωτερικού όπου έγινε και η κύρια επιπλέον επένδυση σε νέους προορισμούς και είχε άνοδο 24%, τετραπλάσια δηλαδή από αυτή των συνολικών διεθνών αεροπορικών αφίξεων (6%) στη χώρα, επιβεβαιώνοντας τη συμβολή της εταιρείας στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και την στήριξη της οικονομίας.

Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι, παρά τον σημαντικό εντεινόμενο ανταγωνισμό αλλά και την αδύναμη εσωτερική ζήτηση, η AEGEAN παρουσίασε για άλλη μια χρονιά θετικό πρόσημο 7% στην κίνηση εσωτερικού, προσφέροντας ακόμη χαμηλότερους ναύλους αλλά και σημαντικά ενισχυμένη διασυνδεσιμότητα.

Η εταιρεία παρουσίασε θετική δυναμική από όλες τις κύριες βάσεις της στην Ελλάδα και την Λάρνακα στην Κύπρο. Η κύρια βάση της Αθήνας, ήταν  ο πρωταθλητής της συνολικής δραστηριότητας για την εταιρεία με 15 νέους προορισμούς και έχοντας πλέον υπερδιπλασιάσει το δίκτυο εξωτερικού της σε 2 χρόνια, έφτασε συνολικά τους 9,1 εκ. επιβάτες λειτουργώντας τόσο σαν τελικός προορισμός αλλά και σε σημαντικό βαθμό σαν κόμβος διασύνδεσης των νησιών, μικρών και μεγάλων, με καινούργιες  αγορές του εξωτερικού που επενδύει και ανοίγει η εταιρεία.

Σε επίπεδο αύξησης κίνησης εξωτερικού, τόσο η Αθήνα όσο και το Ηράκλειο και η Ρόδος παρουσίασαν σημαντικά μεγαλύτερους ρυθμούς αύξησης από το σύνολο της αγοράς. Η Αθήνα ήταν και ο μεγάλος κερδισμένος του 2015, με ένα εντυπωσιακό 28% που στηρίχτηκε από παραδοσιακές αγορές όπως η Γαλλία, η Κύπρος,  η Ιταλία, η Ελβετία, τις οποίες όμως η εταιρεία καλύπτει πλέον με άμεση σύνδεση σε πολύ περισσότερες πόλεις αλλά και νέες αγορές όπως η Σαουδική Αραβία, η Νορβηγία και  το Ιράν που προστέθηκαν το 2015. 
 
Παράλληλα η εταιρεία κατάφερε με την επέκταση των άμεσων συνδέσεων και του αριθμού των αεροπλάνων που λειτουργούν από Ηράκλειο και Ρόδο να υπερκαλύψει τις εξαιρετικά σημαντικές απώλειες των προορισμών αυτών από την Ρωσική αγορά (45%) και να παρουσιάσει θετική ανάπτυξη κίνησης 19% & 17% και από τις 2 σημαντικές για τον τουρισμό βάσεις που σε συνολικό επίπεδο αγοράς είχαν κάμψη.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN δήλωσε:

«Το 2015 ήταν άλλη μια χρονιά προκλήσεων, ωστόσο η AEGEAN και η Olympic Air συνέχισαν να επενδύουν. Επεκτείναμε σημαντικά το δίκτυο εξωτερικού σε νέες αγορές αλλά παραλάβαμε και ολοκαίνουργια Airbus Α320ceo αεροσκάφη μέσα στα capital controls και με τράπεζες κλειστές. Αναβαθμίσαμε τις ηλεκτρονικές μας υπηρεσίες με website νέας γενιάς και ενισχύσαμε το πρόγραμμα πιστότητας με νέα οφέλη και υπηρεσίες για τους επιβάτες μας. Συνεχίσαμε να στηρίζουμε την εσωτερική αερομεταφορά με ακόμη χαμηλότερους ναύλους, ακόμα και τον Ιούλιο που πάγωσε η αγορά.

Συνεχίσαμε να επενδύουμε στην εκπαίδευση, την εξέλιξη και την επιβράβευση των ανθρώπων μας, έχοντας παράλληλα αυξήσει το δυναμικό μας κατά 700 άτομα από το 2013 που αγοράσαμε την ΟΑ και φτάνοντας τους 2850. Έτσι επιτύχαμε ακόμη μια χρονιά δυναμικής ανάπτυξης με 1,5 εκ. περισσοτέρους επιβάτες και 11,6 εκ. συνολικά. Και το 2016 η προσπάθεια θα συνεχιστεί στην ίδια κατεύθυνση και δυναμική. Προσβλέπουμε φυσικά στην σταθερότητα που θα επιτρέψει την απρόσκοπτη έλευση των επισκεπτών της χώρας,  αλλά και στην πολιτεία να προχωρήσει, τόσο η ίδια όσο και με παραχωρήσεις σε επενδυτές, στις απαραίτητες αναβαθμίσεις, στις υποδομές και ρυθμιστικές αρχές στον κλάδο των αερομεταφορών».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ