Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Θα δώσουμε 30 εκατ. στον ελληνικό Στρατό για τα πρώτα έξοδα

Σκληρές αλλά δίκαιες χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, μετά την επίτευξη της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό. 

 

Ο πρόεδρος της Ε.Ε αναφέρθηκε στις αιτήσεις ασύλου που θα εξετάζονται μία προς μία και δεν θα γίνουν μαζικές επαναπροωθήσεις.

«Τις τελευταίες μέρες είχαμε εντατικές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, ήταν σκληρές αλλά δίκαιες. Στεκόμαστε στο Διεθνές Δίκαιο.

 

Στο θέμα επαναπροωθήσεων, ακολουθήσαμε τις προτάσεις της Κομισιόν. Υπάρχουν προκλήσεις βέβαια μπροστά μας, πρόκληση της διαχείρισης της κρίσης υπάρχει και για την Ελλάδα, αλλά οι θεσμοί θα την στηρίξουν να ανταπεξέλθει. Θα βοηθήσουμε την ελληνική κυβέρνηση.

 

Θα υπάρξει αύριο συνάντηση στην Αθήνα για αυτά τα θέματα. Θα πρέπει να υπάρξει διορισμός ιδιωτικών υπαλλήλων από όσους εμπλέκονται στη συμφωνία. Τα 3 δισ. της Τουρκίας δεν σημαίνουν πως σταματάμε τη βοήθεια προς την Ελλάδα, συνεχίζουμε να είμαστε αλληλέγγυοι. Η Ειδομένη δεν είναι εικόνα που αντιπροσωπεύει την ΕΕ. Η Κομισιόν θα παρέχει 30 εκατ. προς τον ελληνικό στρατό για τα πρώτα έξοδα υποστήριξης των προσφύγων»

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ