Στη Βρετανία το μεγαλύτερο πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο της Ευρώπης: Μέγεθος 8 γηπέδων

Το μεγαλύτερο πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο της Ευρώπης βρίσκεται στον ταμιευτήρα Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ, κοντά στο αεροδρόμιο του Χίθροου και είναι έτοιμο να λειτουργήσει.

Το πάρκο έχει μέγεθος οκτώ γηπέδων ποδοσφαίρου, φιλοξενεί 23.000 πάνελ και αναμένεται να παράγει 5.800.000 κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας σε ένα χρόνο. Σύμφωνα με το Euronews, η ηλιακή συστοιχία θα καλύπτει εξολοκλήρου τις ενεργειακές ανάγκες μονάδας επεξεργασίας νερού.

«Η ηλιακή ενέργεια δεν αρκεί για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Διότι μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε μόνο όταν ο ήλιος εκπέμπει θερμότητα, μόνο κατά τη διάρκεια της μέρας. Όμως εμείς χρειαζόμαστε ενέργεια και κατά την διάρκεια της νύχτας. Δεν μπορούμε να αντλήσουμε λοιπόν την απαραίτητη ενέργεια από μια κλασσική ηλιακή συστοιχία. Το φωτοβολταϊκό πάρκο στο νερό, αποτελεί μέρος μιας συνολικής στρατηγικής πολλαπλών στοιχείων» υποστηρίζει ο Άνγκες Μπέρρυ, διευθυντής Ενέργειας της εταιρείας ύδρευσης «Thames Water».

 

Τα φωτοβολταϊκά πάνελ τοποθετήθηκαν στο νερό ώστε να αξιοποιηθεί ο ταμιευτήρας χωρίς να απαιτηθούν χερσαίες επιφάνειες.Καλύπτουν μόλις το 6% της επιφάνειάς του και δεν έχουν επίπτωση στα τοπικά οικοσυστήματα.

Οι μονάδες που θα επωφεληθούν από το πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο παρέχουν πόσιμο νερό σε 10 εκατομμύρια ανθρώπους που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου και στη νοτιοανατολική Αγγλία.

Αντίστοιχο πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο κατασκευάζεται στην περιοχή του Μάντσεστερ.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ