Ευρωπαίοι υπάλληλοι μάζεψαν 130.000 ευρώ & 1.500 κούτες με είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Με πρωτοβουλία του προσωπικού της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα πραγματοποιείται από τις αρχές Απριλίου μια πανευρωπαϊκού χαρακτήρα δράση σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που διαμένουν στη χώρα μας (#EUstaff4Refugees).
 

 Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, Ελεγκτικό Συνέδριο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο) στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο, στο Λουξεμβούργο και σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στηρίζουν τη δράση συλλέγοντας αγαθά που έχουν ανάγκη οι πρόσφυγες και χρήματα.

 
Στην δράση συμμετέχουν επίσης η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (EEAS), το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP), ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA),  καθώς και η Ελληνική Πρεσβεία στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο.

Η δράση υλοποιείται με την αμέριστη στήριξη της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Kristalina Georgieva, της Αντιπροέδρου της ΕΕ και Ύπατης Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας κ. F. Mogherini, του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων κ. Χρήστου Στυλιανίδη. Επιπλέον, η πρωτοβουλία τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

 
Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, κ. Πάνος Καρβούνης, θερμός υποστηρικτής της προσπάθειας, δήλωσε σχετικά: "Η δωρεά αγαθών, χρόνου και χρημάτων είναι σημαντικά για την ανακούφιση των προβλημάτων που συνδέονται με τη μαζική εισροή συνανθρώπων μας στην Ευρώπη.

Εμείς, οι εργαζόμενοι στα θεσμικά Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεωρούμε καθήκον μας να δείξουμε έμπρακτα την προσήλωση μας στις θεμελιώδεις αρχές του ευρωπαϊκού οικοδομήματος που είναι ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη, στέλνοντας ένα μήνυμα προσφοράς και εθελοντισμού".
 

Μέχρι στιγμής από προσφορές έχει συγκεντρωθεί το συνολικό ποσό των € 130,000 καθώς και περισσότερα από 1,500 κουτιά με είδη πρώτης ανάγκης. Η δράση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Απριλίου. Η υλική βοήθεια θα μεταφερθεί στην Ελλάδα και θα παραδοθεί στους προσφυγικούς καταυλισμούς Σκαραμαγκά (26/4) και Διαβατών (5/5) σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στον οποίο θα επιδοθεί και η τραπεζική επιταγή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ