Δείτε Live τη συνεδρίαση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

Με ένταση και έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης επί της διαδικασίας, ξεκίνησε και συνεχίζεται στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να νομοθετήσει με διαδικασίες «εξπρές», παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, αλλά και χωρίς να γνωρίζουν οι βουλευτές τι ψηφίζουν, καθώς κατέθεσε ένα νομοσχέδιο 7.500 σελίδων χωρίς σημαντικά παραρτήματα.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, κατέθεσε πριν λίγο ως νομοτεχνική βελτίωση τα παραρτήματα, τα οποία δεν είχαν περιληφθεί στο νομοσχέδιο.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Σωκράτης Φάμελος, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για υποκρισία και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για μικροκομματικά οφέλη.

 

Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε στα ύψη, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ζήτησε τον λόγο και επιτέθηκε με απρεπείς εκφράσεις κατά του προέδρου της Επιτροπής, Μάκη Μπαλαούρα.

 

Η ένταση συνεχίζεται, με τους βουλευτές να διαμαρτύρονται έντονα για τη διαδικασία και να ζητούν την αναβολή της συζήτησης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ