Αισιόδοξος ο Αλέξης Τσίπρας μετά την Σύνοδο Κορυφής στη Μπρατισλάβα: "Κάτι μπορεί να αλλάξει στην Ευρώπη"

Η Ευρώπη αν δεν αλλάξει θα οδηγηθεί σε υπαρξιακή κρίση και αδιέξοδο δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει όραμα και να εμπνεύσει τους πολίτες.

Για πρώτη φορά στα κοινά συμπεράσματα γίνεται αναφορά στην κοινωνική ατζέντα και αναφορά στη παρέμβαση Γιούνκερ στο ΕΚ ο οποίος μίλησε για ανεργία, ανισότητες και κοινωνική συνοχή είπε ο πρωθυπουργός .

Αν δεν ξαναγκαλιάσουμε την έννοια της αλληλεγγύης δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την κρίση.

Πρέπει να ξαναμιλήσουμε για το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο, υπογράμμισε .

Οι πολίτες δεν εμπνέονται από την Ευρώπη γιατί η ζωή τους χειροτέρευσε είπε ο πρωθυπουργός. Το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης πρέπει να γίνει και ανάπτυξης είπε και υπογράμμισε πως φεύγει συγκρατημένα αισιόδοξος ότι κάτι μπορεί να αλλάξει .

Άνγκελα Μέρκελ: ¨Εως τον Μάρτιο το νέο σχέδιο για την Ευρώπη

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συναντήθηκαν σήμερα σε μια άτυπη Σύνοδο Κορυφής χωρίς τη συμμετοχή της Βρετανίας, συμφώνησαν να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους με στόχο να δοθεί μια νέα πνοή στην ΕΕ, έως τον Μάρτιο του 2017.

"Συμφωνήσαμε ότι στην Ευρώπη, στην κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία, αλλά επίσης εξαιτίας των άλλων δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε, πρέπει όλοι μαζί να συμφωνήσουμε σε μια ατζέντα, πρέπει να έχουμε ένα πρόγραμμα εργασιών προκειμένου να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα αντίστοιχα ζητήματα έως την 60η επέτειο των Συνθηκών της Ρώμης" επισήμανε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης μετά τη λήξη της άτυπης Συνόδου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ