Σύνοδος Κορυφής της Μπρατισλάβα: Η ΕΕ έχει έξι μήνες για να βρει το "νέο της, ελκυστικό, όραμα" - Αμφιβάλει ο Ρέντσι

Προθεσμία έξι μηνών προκειμένου να διαμορφωθεί «το όραμα μιας ελκυστικής ΕΕ» δίνουν οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συναντήθηκαν στη Μπρατισλάβα, σύμφωνα με την τελική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη λήξη της άτυπης Συνόδου Κορυφής, χωρίς τη συμμετοχή της Βρετανίας.

 

«Δεσμευόμαστε στην Μπρατισλάβα να προσφέρουμε στους πολίτες μας, τους επόμενους μήνες, το όραμα μιας ελκυστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία θα μπορούν να εμπιστεύονται και την οποία θα μπορούν να υποστηρίζουν» επισημαίνεται στο έγγραφο, υπό τον τίτλο «Διακήρυξη της Μπρατισλάβας» και το οποίο συνιστά έναν «οδικό χάρτη» στον οποίο συμφώνησαν τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.

Σε αυτό τον στόχο σημαντικό ρόλο επιθυμούν να παίξουν η Γερμανία και η Γαλλία.  Οι δύο χώρες «θα εργαστούν από κοινού πολύ εντατικά» και με στόχο την «επιτυχία» της Ευρώπης, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής. Η κ. Μέρκελ πρόσθεσε ότι η ΕΕ χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη και συνεργασία, τις αξίες βάσει των οποίων ιδρύθηκε η Ένωση το 1957.

Αντίθετα, απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας. «Σημειώθηκε πολύ μικρό βήμα προόδου. Δεν είναι αρκετό. Αν δεν αλλάξει τις πολιτικές της σε ότι αφορά την μετανάστευση και οικονομία, η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει μεγάλο κίνδυνο», έγραψε σε tweet του ο Ματέο Ρέντσι, «Οι λύσεις που είχαν βρεθεί μετά την σύνοδο της Μάλτας έμειναν νεκρό γράμμα», δήλωσε

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ