Β. Ελλάδα: Δάσκαλος έδιωξε διαβητική μαθήτρια από την τάξη γιατί ''η χορήγηση ινσουλίνης σε κοινό χώρο ωθεί τα παιδιά στα ναρκωτικά''

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο της Βόρειας Ελλάδας, με θύμα μαθήτρια, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώση Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, οι γονείς της μαθήτριας καταγγέλλουν ότι «εκπαιδευτικός λειτουργός με εξαιρετικά δηκτικό τρόπο εξαναγκάζει τη μαθήτρια να αποχωρεί από τη σχολική αίθουσα προκειμένου να ελέγξει την τιμή του σακχάρου ή να λάβει ενέσιμη ινσουλίνη».

Όπως φέρεται να υποστήριξε ο εκπαιδευτικός, «η μέτρηση του σακχάρου ή η χορήγηση ινσουλίνης σε κοινό χώρο αποσπά την προσοχή των παιδιών και τα ωθεί στα ναρκωτικά», γράφει το thestival.gr

Η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. κάνει λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά προς τη μαθήτρια, ενώ υποστηρίζει πως το περιστατικό αυτό «προάγει την περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό στη μαθητική κοινότητα».

«Το σχολείο έχει την ευθύνη ως κοινωνικοποιητικός μηχανισμός να διδάσκει πρότυπα συμπεριφοράς, αξίες και κανόνες, να αίρει προκαταλήψεις και να προωθεί κοινωνικές αρετές και ευαισθησίες» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ..

Τονίζεται δε ότι ανάλογες συμπεριφορές, ιδιαίτερα σε σχολικό περιβάλλον, υποθάλπουν και μπορούν να τροφοδοτήσουν περιστατικά σχολικού εκφοβισμού, το γνωστό σε όλους bullying.

«Θεωρούμε ότι οι συμπεριφορές που καταγγέλλονται ότι παρατηρήθηκαν στο συγκεκριμένο σχολείο δεν ήταν κοινωνικά ενδεδειγμένες και ευθυγραμμισμένες με τους σκοπούς που πρέπει να επιτελεί η σχολική μονάδα», τονίζεται στην ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Περιστατικά, όπως αυτό, θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι μεμονωμένα και δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Δεν παύουν όμως να είναι από κάθε άποψη απαράδεκτα και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ανάλογο τρόπο από τους υπεύθυνους».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ