Απίστευτο! Βρήκε χρυσάφι αξίας 3,5 εκατ. στο σπίτι του θείου που κληρονόμησε - Κρυμμένος σε έπιπλα,ασπρόρουχα, τουαλέτα, μπουκάλι ουίσκυ

Πολύ πλουσιότερος από ό,τι φανταζόταν όταν ο αγαπημένος του θείος του άφησε ένα σπίτι μετά θάνατον έγινε ένας άνδρας στη Νορμανδία της Γαλλίας.
 

Ο άνδρας ανακάλυψε στο εσωτερικό του σπιτιού σχεδόν 100 κιλά χρυσού, αξίας άνω των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, αν και, λόγω του φόρου κληρονομιάς που ανέρχεται σε 45% στη Γαλλία, εισέπραξε περίπου τα μισά.

Ο «θησαυρός» ήταν κρυμμένος κάτω από έπιπλα, μέσα σε στοίβες με ασπρόρουχα, στην τουαλέτα, ακόμη και μέσα στο κουτί ενός μπουκαλιού ουίσκι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το πρώτο «στοιχείο» του θησαυρού που ανακάλυψε ο κληρονόμος, ενώ καθάριζε το σπίτι, ήταν ένα τενεκεδένιο κουτί με χρυσά νομίσματα, κάτω από ένα έπιπλο.

Εν συνεχεία, ψάχνοντας και στο υπόλοιπο σπίτι, εντόπισε 5.000 χρυσά νομίσματα, δύο ράβδους χρυσού βάρους 12 κιλών, αλλά και 37 μικρότερες ράβδους, βάρους ενός κιλού η καθεμία. 

Το χρυσάφι, το οποίο πωλήθηκε σε δημοπρασία πριν από λίγες ημέρες, είχε αγοραστεί νόμιμα τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, καθώς στο σπίτι βρέθηκαν όλα τα σχετικά πιστοποιητικά.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ