Πέθανε η Topwoman της μόδας Franca Sozzani, επικεφαλής της Vogue Italia - Την αποχαιρετούν Madonna - Valentino

H θρυλική διευθύντρια της Ιταλικης Vogue Franca Sozzani, πέθανε σήμερα όπως ανακοίνωσε η Vogue. Η Sozzani ήταν διευθύντρια της Ιταλικής Vogue με μεγάλη επιτυχία από το 1988.

Η δουλειά της θεωρείται ριζοσπαστική- πολύ συχνά η Ιταλική Vogue «έτρεχε» editorial μόδας που προκαλούσαν, έσπαγαν τα ταμπού, ή «έπαιζαν» με επικίνδυνα θέματα.

H Sozzani ήταν μόλις 66 ετών, και άρρωστη για περίπου ένα χρόνο.

Ο γιος της Francesco Carrozzini είχε γυρίσει γι' αυτην το ντοκιμαντέρ Franca: Chaos and Creation:

Η Anna Wintour, στενή συνεργάτης και προσωπική φίλη της Sozzani, την αποχαιρετά με μια συγκινητική επιστολή στη Vogue στην οποία κάνει λόγο για μια σκληρά εργαζόμενη γυναίκα που ξεχείλιζε δημιουργικότητα και ταλέντο. Παράλληλα αναφέρει και το πόσο εύθραυστη έδειχνε όταν τη συνάντησε τελευταία φορά στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. 

Η Sozzani θα μνημονεύεται ως μια από τις τολμηρότερες επκεφαλής της Vogue κάνοντας συνεργασίες με τον φωτογράφο Steven Meisel, προκαλώντας συχνά αμφιλεγόμενες συζητήσεις σχετικά με την ηλικία, το γυναικείο σωματότυπο και τα όρια της μόδας ενώ από τα πρώτα της χρόνια ενσωμάτωσε την ποπ κουλτούρα στο περιοδικό με κινήσεις όπως το να προσφέρει στην Κim Kardashian την πρώτη εμφάνισή της στη Vogue. «Ήταν μακράν το πιο ταλαντούχο, επιδραστικό και σημαντικό πρόσωπο εντός του οργανισμού Condé Nast» αναφέρει ο εκδοτικός οίκος.    

H Μαντόνα, ο Valentino αλλά και πολλοί σχεδιαστές μόδας αποχαιρετούν την Franca Sozzani: 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ