Πιέσεις Σόιμπλε για παραμονή του ΔΝΤ: Αν φύγει από την Ελλάδα, θα έρθει νέο μνημόνιο

Με «βόμβα» ισοδυναμεί η απειλή-προειδοποίηση του Βόλφκαγκ Σόιμπλε, ότι αν αποχωρήσει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να υπάρξει νέο Μνημόνιο.

Οπως δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η οποία δημοσιεύεται σήμερα Παρασκευή, εάν τελικώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να υπάρξει λύση από την Ευρώπη και τον ESM.

 

Εσπευσε δε να υπογραμμίσει με νόημα ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πρέπει να υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις και έγκριση του νέου σχεδίου από το γερμανικό κοινοβούλιο.

 

Να τερματιστεί η ποσοτική χαλάρωση

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι πρέπει να αρχίσει τη διαδικασία τερματισμού της συγκεκριμένης πολιτικής: «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα έχει τη δύσκολη αποστολή να εξέλθει από την πολιτική μεγάλης ποσοτικής χαλάρωσης. Θα ήταν πιθανόν σωστό η ΕΚΤ να τολμήσει να αρχίσει τον τερματισμό της πολιτικής αυτής φέτος.»

 

Εξάλλου ο Σόιμπλε επανήλθε στην πρότασή του να μειωθεί η φορολογία στη Γερμανία, κάτι που είπε ότι είναι «εφικτό» αλλά και «απαραίτητο» να γίνει από την επόμενη κυβέρνηση, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ