Χαμός με τον εκπρόσωπο του Τραμπ: Ο Χίτλερ δεν χρησιμοποίησε χημικά όπως ο Άσαντ!

Ο πρόεδρος της Συρίας έχει διαπράξει χειρότερα εγκλήματα και από τον Αδόλφο Χίτλερ, υποστήριξε ο Σον Σπάισερ.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ ζήτησε συγγνώμη, καθώς υποστήριξε πως ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ έχει διαπράξει χειρότερα εγκλήματα από τον Αδόλφο Χίτλερ.

Ο ηγέτης της ναζιστικής Γερμανίας δεν είχε προβεί στη χρήση χημικών όπλων, δήλωσε προκαλώντας τον ξεσηκωμό του κόσμου στα social media.

Μάλιστα, πολλοί υποστήριξαν πως ο εκπρόσωπος της προεδρίας των ΗΠΑ υποβάθμισε χονδροειδώς το Ολοκαύτωμα με τα σχόλιά του.

«Με κάθε ειλικρίνεια, έκανα κατά λάθος ένα απρεπές και αναίσθητο σχόλιο για το ζήτημα του Ολοκαυτώματος (...) Δεν χωράει καμιά σύγκριση», είπε ο Σπάισερ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Για αυτό, ζητώ συγγνώμη. Ήταν ένα λάθος».

 

Η επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η Νάνσι Πελόσι, υποστήριξε νωρίτερα πως ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου θα έπρεπε να έχει ήδη απολυθεί.

«Ο Σον Σπάισερ πρέπει να απολυθεί, και ο πρόεδρος (Ντόναλντ Τραμπ) πρέπει αμέσως να αποκηρύξει τις δηλώσεις του εκπροσώπου του», ανέφερε η Πελόσι σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

«Είτε (ο Σπάισερ) μιλάει εξ ονόματος του προέδρου, ή ο πρόεδρος δεν θα έπρεπε να τον είχε προσλάβει», πρόσθεσε η ίδια.

Η Πελόσι συμπλήρωσε ότι ο Σπάισερ υποβάθμισε το Ολοκαύτωμα τη στιγμή που οι Εβραίοι στις ΗΠΑ εορτάζουν το Πάσχα.

 

Όταν ένας δημοσιογράφος κάλεσε τον Σπάισερ να δώσει διευκρινίσεις, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας είπε ότι «όταν μιλάμε για το αέριο σαρίν», ο Χίτλερ «δεν χρησιμοποίησε το αέριο εναντίον του ίδιου του λαού με τον τρόπο που το κάνει ο Άσαντ».

Οι ναζί εξόντωσαν περίπου έξι εκατομμύρια ανθρώπους στο Ολοκαύτωμα, πολλούς με τη χρήση χημικών στους θαλάμους αερίων.

Οργανώσεις των Εβραίων στις ΗΠΑ κατηγόρησαν απερίφραστα τον εκπρόσωπο της αμερικανικής προεδρίας ότι υποβαθμίζει τα εγκλήματα του εθνικοσοσιαλιστικού καθεστώτος του Χίτλερ.

«Ο Σον Σπάισερ δεν έχει πλέον την ακεραιότητα να υπηρετεί ως εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος Τραμπ πρέπει να τον απολύσει αμέσως», τόνισε ο Στίβεν Γκόλντσταϊν, εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου Άννας Φρανκ για τον Αμοιβαίο Σεβασμό, σύμφωνα με το CNN

Το Μουσείο του Ολοκαυτώματος, χωρίς να αναφερθεί άμεσα στα σχόλια του Σπάισερ, ανήρτησε λίγη ώρα μετά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο ένα βίντεο στον λογαριασμό στο Twitter, το οποίο περιέχει σπαρακτικές εικόνες με τα πτώματα που ανακάλυψαν οι αμερικανικές δυνάμεις όταν κατέλαβαν το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ.

 

Η ανάρτηση αναπαράχθηκε από χίλιους και πλέον άλλους χρήστες του ιστότοπου, πολλοί εκ των οποίων αναφέρθηκαν ρητά στα σχόλια του Σπάισερ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ