Good news: Ο Μπιλ Γκέιτς δώρισε 4,6 δισ. δολάρια στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα

Ο δισεκατομμυριούχος έδωσε 64 εκατομμύρια μετοχές της εταιρίας στο φιλανθρωπικό Ίδρυμα Bill & Melinda Gates στις 6 Ιουνίου

Ο Mπιλ Γκέιτς μόλις έκανε την μεγαλύτερη δωρεά του από την αρχή του αιώνα, παραχωρώντας μετοχές της Microsoft Corp. που αντιστοιχούν στο 5% της περιουσίας του.

Ο δισεκατομμυριούχος έδωσε 64 εκατομμύρια μετοχές της εταιρίας στο φιλανθρωπικό Ίδρυμα Bill & Melinda Gates στις 6 Ιουνίου, σύμφωνα με δελτίο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα και το ρεπορτάζ του Bloomberg. Οι μετοχές αποτιμήθηκαν στα 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως δημοσιεύει η lifo.gr.

Αυτή αποτελεί την μεγαλύτερη δωρεά των μετοχών της Microsoft που έχει κάνει ο 61 ετών Γκέιτς από το 2000. Το 1999 είχε παραχωρήσει μετοχές αξίας 16 δισεκ. δολαρίων και ένα χρόνο αργότερα είχε κάνει μια ακόμη δωρεά 5,1 δισεκ. δολαρίων.

«Είναι μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο διανέμει αυτό το περιουσιακό στοιχείο», δήλωσε ο Ben Silverman, διευθυντής έρευνας στο InsiderScore, σημειώνοντας ότι ο Γκέιτς μείωσε σταδιακά το μερίδιό του με πωλήσεις για να χρηματοδοτήσει το ίδρυμά του.

Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς έχουν εκχωρήσει περίπου 35 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές και μετρητά από το 1994, με βάση την αξία των μετοχών κατά τη στιγμή των δώρων, σύμφωνα με μια επισκόπηση των φορολογικών δηλώσεων του ιδρύματος Gates.

Ο Γκέιτς έχει παραχωρήσει περισσότερα από 700 εκατομμύρια μετοχές της Microsoft στο ίδρυμα και υπολογίζεται πως θα ήταν περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια πλουσιότερος σήμερα αν τις είχε κρατήσει. Ακόμη και μετά από αυτή τη δωρεά παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στη γη με μια περιουσία που ο Δείκτης Bloomberg Billionaires ορίζει στα 86 δισεκ. δολάρια. Ωστόσο η δωρεά αυτή τοποθετεί τον ιδρυτή της Amazon.com Inc. Τζεφ Μπέζος πιο κοντά στην πρώτη θέση, με καθαρή αξία 84,5 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ