Βίντεο: Ο νέος & γοητευτικός CEO της Airbnb διηγείται on camera πως ήρθε η έμπνευση για το απόλυτο success story

Η Airbnb είναι το κλασικό success story μιας startup.

Η Airbnb ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2008, έχει βάση το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας και αποτελεί τo δίκτυο ενοικίασης κατοικιών που έχει αλλάξει τον τρόπο που κανονίζουμε τις... διακοπές μας.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Brian Chesky, συνιδρυτής, CEO και επικεφαλής της Κοινότητας της Airbnb, εξιστορεί το πως ξεκίνησε την ιδέα με το συνιδρυτή και φίλο του Joe Gebbia, όπου γνώρισε στο Rhode Island School of Design (RISD), απ' όπου έλαβε το Bachelor of Fine Arts του στον βιομηχανικό σχεδιασμό.

Η Airbnb είναι το κλασικό success story μιας startup: Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2008 στο Σαν Φρανσίσκο από τους Brian Chesky και Joe Gebbia (αργότερα προστέθηκε στην ομάδα και ο Nathan Blecharczyk), όπως αναφέρει το newmoney.gr

Εκείνη την εποχή, οι δύο συγκάτοικοι δεν μπορούσαν να πληρώσουν το ενοίκιό τους και έτσι, όταν διοργανώθηκε το Συνέδριο Βιομηχανικού Σχεδίου στην πόλη τους, σκέφτηκαν να μετατρέψουν το σπίτι τους σε bed and breakfast, τοποθετώντας στο σαλόνι τους φουσκωτά στρώματα και σερβίροντας πρωινό. Αυτή η άτυπη διευθέτηση οδήγησε σε μια ιστοσελίδα που αρχικώς λεγόταν airbedandbreakfast.com.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ