Σε ηλικία 108 ετών "έσβησε" η γιαγιά που έζησε τη μάχη της Μυρτιάς το 43' (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Την περασμένη Κυριακή έγινε η κηδεία της Σταυρούλας Κατσαρού στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στην Άνω Μυρτιά.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 108 ετών η μακροβιότερη γιαγιά της Μυρτιάς Αιτωλοακαρνανίας.

Η μακροβιότερη γιαγιά της Μυρτιάς Αιτωλοακαρνανίας, η οποία ζούσε μόνη τα τελευταία χρόνια σε ένα γραφικό σπιτάκι, απεβίωσε σε ηλικία 108 ετών πριν λίγα 24ωρα.

"Εδώ η ζωή είναι απλή. Όλα είναι απλά. Ο αέρας είναι καθαρός. Αυτά που τρώμε είναι αγνά. Το άγχος δεν έχει θέση εδώ και τα λεφτά έχουν μικρότερη αξία" είχε η Σταυρούλα Κατσαρού αναφέρει τον Ιανουάριο του 2017 στην Huff Post Greece.

"Μη ζήσετε ποτέ πόλεμο αγόρι μου. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για έναν άνθρωπο. Εγώ έζησα τρεις, ενώ δεν είχα τον πατέρα μου για ένα διάστημα γιατί πολεμούσε στους βαλκανικούς πολέμους. Οι Γερμανοί ήρθαν στο χωριό μου το 40’ και σκότωσαν μπροστά στα μάτια μου το παιδάκι μου γιατί έκλαιγε. Είχε φοβηθεί το καημένο βλέποντας τα όπλα. Ένα άκακο μικρό παιδάκι λίγων ετών ήταν τότε. Με τα χέρια μου το πήρα και το έθαψα. Στον πόλεμο βοηθούσα τους αντάρτες. Κουβάλαγα νάρκες" δήλωνε στην κάμερα.

"Θυμάμαι την ιστορική μάχη της Μυρτιάς. Τότε που οι αντάρτες του ΕΛΑΣ πολέμησαν τους Γερμανούς που εισέβαλαν στον τόπο μας. Μετά τη μάχη ήρθαν στο χωριό γερμανικά αεροπλάνα και άρχισαν να ρίχνουν από πάνω μας βόμβες. Η Μυρτιά καταστράφηκε. Όταν οι Γερμανοί τα χάλασαν με τους Ιταλούς ήρθε ένας Ιταλός και μου ζήτησε να τον κρύψω στο πατάρι για να μην τον σκοτώσουν. Άνθρωπος ήταν και αυτός. Τον έκρυψα. Μεγάλη αρρώστια ο πόλεμος παιδί μου" είχε τότε εξιστορήσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ