Πανεπιστημιακά Ιδρύματα που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του ελληνικού εκπαιδευτικού τοπίου στο COSMOTE HISTORY HD

Η σειρά «Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας», σε παραγωγή COSMOTE TV, παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα την ιστορία και προσφορά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Παντείου και του Χαροκοπείου.

Τα Εκπαιδευτικά αυτά Ιδρύματα με τα επιστημονικά τους τμήματα και τις ερευνητικές τους δραστηριότητες, ανανέωσαν το εκπαιδευτικό τοπίο της χώρας (Τετάρτη 21/3 στις 21.00).

Δεν χάνουμε ακόμα τα νέα επεισόδια από τη σειρά «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», σε παραγωγή COSMOTE TV με τον καθηγητή γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη να εξηγεί και να σχολιάζει λέξεις, γλωσσικές δυσκολίες, γραμματικά, συντακτικά, σημασιολογικά και ορθογραφικά λάθη με σκοπό την ορθότερη χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου (Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 20.50)

Αυτή την εβδομάδα μέσα από το ολοκαίνουργιο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Εννέα μουσεία, ένα ταξίδι» ταξιδεύουμε παρέα με τον ηθοποιό Ιεροκλή Μιχαηλίδη, στη Χίο, σε ένα τοπίο «πλημμυρισμένο» με μαστιχόδεντρα, και ανακαλύπτουμε την άυλη κληρονομιά της μαστιχοκαλλιέργειας (Σάββατο 17/3, 19.00).  

Η σειρά «Οδός Ελλήνων» επανέρχεται την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 20.00 με νέο επεισόδιο, αφιερωμένο στη Σαπφώ, με σκοπό να ρίξει φως στην εν πολλοίς άγνωστη ζωή της μεγάλης ποιήτριας της αρχαιότητας. Την ίδια ημέρα στις 21.00, στα πλαίσια του μηνιαίου αφιερώματος «Επανάσταση 1821», δεν χάνουμε το ντοκιμαντέρ «Περί φιλοπατρίας και τόλμης» για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη που διακρίθηκε για την τόλμη και το ήθος του στα πεδία των μαχών, γνωρίζοντας, ωστόσο, τη ζήλια και το φθόνο των αντιπάλων του.

Η σειρά «Οδύσσεια Μαγειρικής», συνεχίζει το γαστρονομικό της ταξίδι στην Ελλάδα, με νέα επεισόδια. Πρώτος σταθμός η γνωστή διεθνώς για τις ελιές της Καλαμάτα, με τον σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου να παρακολουθεί «μάθημα» μαγειρικής από έναν πρώην συμμαθητή του (Πέμπτη 15/3, 18.00). Επόμενη στάση η Πύλος, όπου ο σεφ ετοιμάζει λαβράκι σεβίτσε, λαχανοσαλάτα και κουλουράκια κανέλας (Σάββατο 17/3, 18.00). Η «αποστολή» της εβδομάδας ολοκληρώνεται στην Ερμιόνη. Εκεί, ο σεφ ετοιμάζει ψάρι ποσέ, ριζότο με φακές, ελιόψωμο, αλλά και τάρτα πορτοκάλι (Τρίτη 20/3,18.00).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ