Ποια είναι η μεγάλη παγίδα του Airbnb- Οι εκπτώσεις στον φόρο & όσα πρέπει να προσέχουν οι ιδιοκτήτες

Aπαλλάσσονται από την καταβολή ΦΠΑ οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που ενοικιάζονται μέσω Airbnb ή άλλης διαδικτυακής πλατφόρμας.

Σημαντικές είναι οι φορολογικές επιβαρύνσεις για τα εισοδήματα από βραχυχρόνια ενοικίαση ακινήτων μέσω Airbnb ή άλλης διαδικτυακής πλατφόρμας, υπάρχουν ωστόσο και εκπτώσεις στον φόρο.

Σύμφωνα με εγκύκλιο της Αρχής Δημοσίων Εσόδων απαλλάσσονται από την καταβολή ΦΠΑ οι ιδιοκτήτες των ακινήτων αυτών, ενώ παράλληλα απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ και οι υπηρεσίες όπως η απλή παροχή κλινοσκεπασμάτων.

Παράλληλα έχουν πλήρη απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος και τα τεκμήρια άνεργοι, άτομα με χαμηλό εισόδημα και φοιτητές.

Με ρύθμιση που θα έρθει το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή θα προβλέπεται η φορολόγηση όσων έχουν το κατώτατο εισόδημα και κινδυνεύουν να πιαστούν στα δίχτυα των τεκμηρίων με την κλίμακα των μισθωτών, όπως αναφέρει το newsit.gr.

Στην περίπτωση αυτή ωστόσο οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πιάσουν το όριο των αποδείξεων μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, με πλαστικό χρήμα, δηλαδή, για να μπορέσει να εξασφαλίσει το αφορολόγητο όριο. Σε διαφορετική περίπτωση για το ποσό που δεν μπορέσει να συγκεντρώσει με ηλεκτρονικές αποδείξεις ο φορολογούμενος θα πληρώσει φόρο 22%.

Ένας φορολογούμενος με εισόδημα 3.000 ευρώ θα πρέπει δηλαδή να συγκεντρώσει ποσό 300 ευρώ με ηλεκτρονικές αποδείξεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ