Αδόλφος Χίτλερ: Ήρθε στο φως η "απαγορευμένη" εικόνα που είχε εξαφανιστεί από τους Ναζί (ΦΩΤΟ)

Στο ευρύ κοινό αποκαλύφθηκε το στιγμιότυπο που ο ηγέτης της ναζιστικής Γερμανίας είχε διατάξει την καταστροφή του.

Σχεδόν έναν αιώνα μετά τη λήψη του από έναν αξιωματικό των Ναζί, το καρέ που απαθανάτισε τον Αδόλφο Χίτλερ το μακρινό το 1920 κι είχε απαγορευθεί οποιαδήποτε δημοσιοποίησή του βρήκε τον δρόμο του προς δημοσιότητα.

Ο Viktor Lutze που είχε τραβήξει το επίμαχο πλάνο του ηγέτη της εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας κι είχε προλάβει να την αντιγράψει σε μερικές δεκάδες κόπιες, είχε διαταχθεί να καταστρέψει τα αντίγραφα και να μην δημοσιοποιήσει ποτέ την πρωτότυπη, καθώς ο Φύρερ εμφανιζόταν σαν ένας απλός καθημερινός άνθρωπος κι όχι ως ο κραταιός αρχηγός της χώρας του.

Ο Χίτλερ και μαζί με αυτόν ολόκληρος ο μηχανισμός προπαγάνδας των Ναζί, επιθυμούσε διακαώς  η εικόνα του να παραπέμπει σε πανίσχυρο κι αποφασιστικό ηγέτη, οπότε κι η φωτογραφία που τον έδειχνε καθισμένο σταυροπόδι, με πολιτική αμφίεση κι απλανές βλέμμα, λογοκρίθηκε, μη πληρώντας τα standards που είχαν τεθεί για λόγους προπαγάνδας.

Η φωτογραφία - μαζί με αρκετές ακόμα - είχε εντοπιστεί στο σπίτι του Lutze από Βρετανό αξιωματικό, όπως αναφέρει το gazzetta, λίγες ημέρες μετά την συμμαχική νίκη, ενώ θα δημοπρατηθεί τον ερχόμενο μήνα από τον οίκο Hansons.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ