Ο Αλέξης Τσίπρας για το Σκοπιανό: Είμαστε στην πηγή, πρέπει να πιούμε νερό- Ο Κοτζιάς πήγε τη διαπραγμάτευση καλύτερα από ό,τι περίμενα

«Ο Κοτζιάς πήγε τη διαπραγμάτευση άριστα. Καλύτερα απ’ ότι περίμενα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας για τον Υπουργό Εξωτερικών.

Την ερχόμενη Πέμπτη ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί στη Σόφια με τον Ζόραν Ζάεφ.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πώς "επιδιώκουμε καθαρή λύση", σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του news247.gr, ενώ ανέφερε σε συνομιλιτές του «Είμαστε κοντά στην πηγή, αλλά νερό δεν έχουμε πιει ακόμα. Πρέπει να πιούμε και νερό» αμέσως μετά την μακρά και λεπτομερή ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Εξωτερικών για την πορεία της διαπραγμάτευσης, μετά την τριμερή στο Σούνιο το περασμένο Σάββατο με τον Μ. Νίμιτς και τον Ν. Ντιμιτρόφ.

«Ο Κοτζιάς πήγε τη διαπραγμάτευση άριστα. Καλύτερα απ’ ότι περίμενα. Τώρα η υπόθεση είναι στα δικά μου χέρια» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ενώ τόνισε πως τα Σκόπια «εάν δεν συμφωνήσουν στη σύνθετη ονομασία και την ισχύ της έναντι όλων (σ.σ. erga omnes) δεν θα μπουν στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Όπερ συνεπάγεται- όπως τονίζεται σε κυβερνητική ανακοίνωση- και την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της γείτονος χώρας ως προϋπόθεση για την ένταξή της σε ΕΕ και ΝΑΤΟ».

Ανέφερε, δε, πως «χρειάζεται ακόμα προσοχή, επιμονή και σοβαρότητα» στη διαπραγμάτευση, ενώ όπως έγινε γνωστό στη Σόφια δεν θα μεταβούν τελικά οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών, Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ