Ώρα μηδέν για το Σκοπιανό- "Πρόοδος & αισιοδοξία" μετά την συνάντηση Τσίπρα- Ζάεφ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ.

Εξελίξεις φαίνεται πως θα έχουμε άμεσα στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγο μετά τις 10:00 ο κ. Τσίπρας έφτασε στο Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού (NDK) της Σόφιας, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες της Συνόδου ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων.

Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον κ. Ζάεφ ξεκίνησε στις 11:00, σε μια μικρή αίθουσα, δίπλα στην κεντρική αίθουσα Τύπου και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12:00.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, και οι δύο πλευρές εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία για το ονοματολογικό, τονίζοντας πως «έχουν γίνει βήματα προόδου».

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο twitter, είχε τονίσει χθες πως "οι σοσιαλιστές ηγέτες επικρότησαν τις μέχρι τώρα προσπάθειες να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο ονοματολογικό". 

Κατά τα λοιπά, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, οι δύο πρωθυπουργοί φαίνεται πως έχουν συμφωνήσει σε ό,τι αφορά αυτό καθαυτό το όνομα, με τον Αλέξη Τσίπρα να εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος και να υπογραμμίζει πως υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος για τα υπόλοιπα ανοικτά ζητήματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση και με την Γερμανίδα Καγκελάριο ‘Αγκελα Μέρκελ, ενώ όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η κατάσταση παραμένει αυτή που ήταν και πριν από τη συνάντηση, και αποτυπώνεται στο «πρόοδος και αισιοδοξία».

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να δώσει ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξη τύπου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ