Πήγα στην έκθεση XENIA και είδα πως θα είναι το ξενοδοχείο του μέλλοντος και στην Ελλάδα - Φώτο

Τα δύο τελευταία σαββατοκύριακα συνόδεψα την κόρη μου σε δύο εκθέσεις για τον τουρισμό στην Ελλάδα με προϊόντα και εκθέματα από όλους τους τομείς που συνθέτουν την  βιομηχανία του hospitality.

Ομολογώ πως καταρχάς αισθάνομαι ότι υπάρχει μια αισιοδοξία και μια θετική ενέργεια στις εκθέσεις για τον τουρισμό στην Ελλάδα, αφού είναι ο μόνος τομέας που πραγματικά πηγαίνει καλά. 

Ειδικά στην μεγάλη έκθεση XENIA που από πέρσι αναβίωσε, περπάτησα πολλές ώρες και στάθηκα σε εξαιρετικά περίπτερα, είτε αφορούν τις νέες τάσεις στον κατασκευαστικό τομέα ενός ξενοδοχείου, είτε στην διακόσμηση του, την γαστρονομία του, τα προικιά του, δηλαδή τα σεντόνια και τις πετσέτες του, αλλά και την επανάσταση που έχουν φέρει στον τουρισμό οι νέες  τεχνολογίες.

Πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις και στρογγυλά τραπέζια με τον έμπειρο Τόλη Αϊβαλή να τα συντονίζει.

Παρακάτω θα δείτε συγκεκριμένες πληροφορίες και ενημέρωση από τα δελτία τύπου που μου έστειλε το γραφεί Τύπου της έκθεσης, φώτο και βίντεο δικά μου από τα  περίπτερα που ξεχώρισα ειδικά εκείνο που αφορούσε τα Mega Trends στον Ελληνικό τουρισμό κάθ’  υπόδειξιν μιας άλλης γκουρού πλέον του τουρισμού στην Ελλάδα, της Βίκυς Βαμιεδάκη. 

Εκεί το Αρχιτεκτονικό γραφείο Makridis Associates δημιούργησε σε 445 τμ το Hotel Megatrends Project:  Πως θα μπορούσαν να είναι οι ιδανικές σουίτες στο  μέλλον, σε ένα ξενοδοχείο πόλης και σε ένα ξενοδοχείο πολυτελείας σε θέρετρο;

Εντυπωσιάστηκα ειδικά από την σουίτα με τα Φυσικά υλικά, το δικό του μίνι γυμναστήριο σε εξωτερικό χώρο σαν en suite mini spa - fitness space, κρεβάτι με θερμαινόμενο χαλίκι (psammo - So nice!) γιά relax massage.

Με δυο λόγια μιά καινοτομική πρόταση με 4 άξονες tech, design, green, local με στόχο να εμπνευστούν οι επισκέπτες και εμπνεύστηκαν...

Ωραίες τσάντες για τα δωμάτια των ξενοδοχείων 

 

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία του συνόλου των κορυφαίων παραγόντων της τουριστικής αγοράς πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης Xenia 2018, από την υπουργό Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά, στο εκθεσιακό κέντρο METROPΟLΙTAN EXPO, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου.

Mε κεντρικό μήνυμα «The Hospitality Experience» και με πλήθος καινοτόμων θεματικών εκδηλώσεων, η Xenia 2018 θα διαρκέσει από 24 έως 26 Νοεμβρίου και αποτελεί για μια ακόμα φορά το απόλυτο εκθεσιακό γεγονός και κομβικό forum των επενδυτικών επιλογών της Τουριστικής Βιομηχανίας της χώρας μας, βάζοντας και πάλι τη σφραγίδα της στη πορεία ανάπτυξης του πιο πολύτιμου εθνικού μας προϊόντος, του Τουρισμού.

Ισχυρή η παρουσία επισήμων
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε η υπουργός Τουρισμού κ. Κουντουρά, που εξέφρασε τη στήριξή της στην έκθεση τονίζοντας «ότι πρόκειται για μια εξαιρετική διοργάνωση που με την ιστορική εμπειρία, την τεχνογνωσία και τις καινοτομίες της, φέρνει σε επαφή την ελληνική ξενοδοχειακή αγορά με νέες διεθνείς σημαντικές συνεργασίες». Τέλος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην Xenia, στους διοργανωτές, στους εκθέτες και σε όλους τους συμμετέχοντες.

Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Τουρισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μάνος Κόνσολας, η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού κ. Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, και πολλοί εκπρόσωποι επιχειρηματικών συνδέσμων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ιδιαίτερη σκούπα

Δεύτερο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας
Η Xenia 2018 φιλοξένησε για δεύτερη χρονιά το Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας από το ΞΕΕ, όπου αναλύθηκαν όλες οι νέες παγκόσμιες τάσεις της φιλοξενίας, αλλά και το Digi Hotel, όπου εμφανίστηκαν οι σύγχρονες προτάσεις, εξελίξεις και πρακτικές του digital world στη βιομηχανία της Φιλοξενίας.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ Φιλοξενίας, ο πρόεδρος του ΞEE κ. Αλέξανδρος Βασιλικός δήλωσε ότι «το forum, στο πλαίσιο της Xenia 2018, γίνεται πλέον θεσμός και καταξιώνεται ως το ετήσιο σημείο συνάντησης, ενημέρωσης και επιμόρφωσης τόσο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της χώρας όσο και του συνόλου των ενδιαφερομένων για τον Τουρισμό.

Έχουμε κάθε λόγο, να διεκδικήσουμε μια νέα Ελλάδα που θα στηρίζεται πάνω στη δημιουργικότητα, την εξωστρέφεια, τη συνεργασία, την αμεσότητα και την αλληλεγγύη, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις του καιρού μας. Για δεύτερη συνεχή χρονιά υποδεχόμαστε κορυφαίους διεθνείς  και Έλληνες παράγοντες του Τουρισμού, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις της παγκόσμιας ξενοδοχειακής αγοράς.

 

Ice room: Προιόν της Klafs

Το καινοτόμο Hotel Megatrends
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Xenia 2018 παρουσιάζεται επίσης το καινοτόμο project Hotel Megatrends, που αναπτύσσεται σε τέσσερις βασικούς άξονες (Tech, Design, Green και Local). Ως στόχο έχει να δημιουργήσει ένα χώρο καινοτομιών, εκπαίδευσης και έμπνευσης για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Σε μια πλήρως δομημένη εγκατάσταση 445 τ.μ παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες τάσεις της τεχνολογίας, της εσωτερικής διακόσμησης, της αρχιτεκτονικής, της δόμησης και της αειφορίας με τη συνεργασία μιας εξειδικευμένης ομάδας αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών, συμβούλων τεχνολογίας και φωτισμού, συμβούλων ευεξίας, κατασκευαστών και εταιριών χορηγών.

Στην έκθεση Xenia 2018 συμμετέχουν 500 και πλέον εκθέτες, τα περίπτερα των οποίων φιλοξενούνται σε 4 Halls συνολικού εμβαδού 50.000 τ.μ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ