Διονύσης Σαββόπουλος στον Αντώνη Κανάκη: «Το πολιτικό μας προσωπικό είναι πάντα χαμηλότερο των περιστάσεων» (Βίντεο)

Πρεμιέρα για την εκπομπή του Αντώνη Κανάκη, με τίτλο «Βινύλιο».

Η δεύτερη εκπομπή του Αντώνη Κανάκη στον ΣΚΑΪ, με τίτλο «Βινύλιο», έκανε πρεμιέρα χθες με κεντρικό καλεσμένο τον Διονύση Σαββόπουλο.

Ο τραγουδοποιός δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τη Συμφωνία των Πρεσπών αφού είπε: «Η Συμφωνία δεν μου αρέσει. Αυτό που με στενοχωρεί, για να μην πω με αηδιάζει, είναι που βγήκε στην επιφάνεια η νοσηρότητα του πολιτικού μας βίου. Το πολιτικό μας προσωπικό είναι πάντα χαμηλότερο των περιστάσεων, αλλά εμείς τους διαλέγουμε. Ο κάθε άνθρωπος έχει μια αρχοντική πλευρά και μια φτηνιάρικη. Οι δικοί μας διάλεγαν την φτηνιάρικη και εμείς τους ψηφίζαμε γιατί μας βόλευε».

Ο Διονύσης Σαββόπουλος εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας: «Βαδίζουμε σε μια Αναγέννηση, αλλά θα προηγηθεί ένας μεσαίωνας. Τα πράγματα θα καλυτερεύσουν αφού πρώτα καταρρεύσουν. Καταλαβαίνω το παιδί που σηκώνεται και φεύγει. Είναι μορφωμένα παιδιά που τα χρειαζόμαστε».

Τέλος, ο μουσικοσυνθέτης εξέφρασε τον φόβο του για τον θάνατο: «Είναι χωρισμός, πιστεύω ότι θα συναντηθούμε όλοι (με τα σώματά μας) μια μέρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ