Βίντεο: Το Wonderland Eurasia άνοιξε στην Άγκυρα - Ένα φαντασμαγορικό πάρκο βασισμένο στο μαγικό βασίλειο της Disney

Ένα φαντασμαγορικό πάρκο ψυχαγωγίας το οποίο είναι τριπλάσιο από το Μαγικό Βασίλειο της Disney άνοιξε στην Άγκυρα στην Τουρκία και αποτελεί «σύμβολο υπερηφάνειας για όλη την Τουρκία», σύμφωνα με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Το Wonderland Eurasia προσφέρει τη δυνατότητα για 26 μεγάλες διαδρομές, 14 διαδρόμους για πατίνια και 2. 117 μικρότερα αξιοθέατα.
Το πάρκο διαθέτει επίσης διάφορες σκηνές για συναυλίες, ένα "Digital Dark Ride",  μια ζούγκλα με δεινόσαυρους 21.000 τετραγωνικών ποδιών που έχει ένα ρομποτικές φιγούρες (animatronic). Μάλιστα, το πάρκο ελπίζει να εντάξει το animatronic δεινοσαύρων στο βιβλίο Guinness  ως το μεγαλύτερο του είδους του.

Εκτός από τα αξιοθέατα και τις βόλτες, το πάρκο φιλοξενεί επίσης το δεύτερο μεγαλύτερο σιντριβάνι στον κόσμο, το οποίο φτάνει τα 394 πόδια σε ύψος. Επίσης, ένα κανάλι μέσα στο πάρκο επιτρέπει στους επισκέπτες να δουν αναπαραστάσεις από αξιοθέατα από όλη την Τουρκία με βάρκα.

Ωστόσο, όπως σε όλα τα μεγάλα έργα, και στην περίπτωση του πάρκου δεν έλειψαν οι αντιδράσεις. Σύμφωνα με το Reuters, το πάρκο κοστίζει 256 εκατομμύρια δολάρια και χρειάστηκε πάνω από πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί. Το έργο ξεκίνησε πριν από σχεδόν έξι χρόνια και ολοκληρώθηκε μόλις πέρυσι. Εκτός από το εξωφρενικό ποσό χρημάτων και του χρόνου που απαιτήθηκε για την ανέγερση του πάρκου, υπάρχουν και ανησυχίες για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Η Ένωση Επιμελητηρίων Τούρκων Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων (ΤΜΜΟΜ) στην Άγκυρα δήλωσε στο Reuters ότι είχαν εντοπίσει σκουριά σε κυλίνδρους και θεμελιώδεις παρατυπίες στις φωτογραφίες ορισμένων από τα αξιοθέατα. Παρά τις ανησυχίες αυτές, ο πρόεδρος Erdogan είναι σίγουρος ότι το νέο πάρκο θα φέρει εννέα εκατομμύρια λίρες ετησίως στα έσοδα και ο γενικός διευθυντής του πάρκου Cem Uzan εκτιμά ότι το πάρκο θα προσελκύσει περισσότερους από πέντε εκατομμύρια επισκέπτες τον πρώτο χρόνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ