Βραβείο Best Workplace 2019 στην Hellas Direct

Είναι η δεύτερη φορά που διακρίνεται ως Best Place to Work η Hellas Direct

Η Hellas Direct, η ασφαλιστική εταιρία επόμενης γενιάς, διακρίθηκε ως μία από τις 25 εταιρίες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, για το 2019. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για 17η συνεχόμενη χρονιά από το Great Place to Work. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια αξιολόγηση του εργασιακού περιβάλλοντος στη χώρα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η συμμετοχή των εταιριών στην έρευνα είναι εθελοντική και η αξιολόγηση γίνεται κατά κύριο λόγο από τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι απαντάνε, ανώνυμα, σε ερωτηματολόγιο με 58 ερωτήσεις, καθώς και από μία κριτική επιτροπή η οποία εξετάζει τη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Είναι η δεύτερη φορά που διακρίνεται ως Best Place to Work η Hellas Direct. Αλλά για πρώτη φορά που συμμετέχει και διακρίνεται στη δεύτερη κατηγορία (50 – 250 εργαζόμενοι).

Η ομάδα της Hellas Direct αποτελείται από 97 άτομα: αναλυτές, μαθηματικούς, φιλόλογους, ακόμη κι έναν μελισσοκόμο. Κάποιοι έχουν PhD σε ανοσολογία, άλλοι έχουν πτυχίο στο design και άλλοι έχουν μία δεύτερη ζωή στη σκηνή της stand-up comedy. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι 31 χρονών, ενώ το 40% είναι γυναίκες, εκ των οποίων πολλές βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά – πολύ περισσότερες σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ασφαλιστική.

Η Hellas Direct απευθύνεται σε ικανούς νέους ανθρώπους που έχουν φύγει στο εξωτερικό και τους δίνει κίνητρα να επιστρέψουν. Bonus μετεγκατάστασης. Υποτροφίες. Ευκαιρίες ανέλιξης μέσα ή έξω από την εταιρία. Παράλληλα, διατηρεί στενές επαφές με την ακαδημαϊκή κοινότητα και με κάθε ευκαιρία, με χρηματοδοτήσεις, διαλέξεις και άλλες ενέργειες, προωθεί την αριστεία.

Και φυσικά, η εταιρία δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη διαδικασία πρόσληψης. Κάθε υποψήφιος περνά από τρεις συνεντεύξεις με τουλάχιστον έξι άτομα της εταιρίας, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται πάντα και οι δύο ιδρυτές της Hellas Direct. Κάθε φορά, για κάθε θέση, ψάχνει κάτι πολύ συγκεκριμένο: ανθρώπους έξυπνους, παθιασμένους, που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο.

Μέσα στον τελευταίο χρόνο, η Hellas Direct έχει διπλασιάσει τον αριθμό εργαζομένων της. Κάνει έξυπνες καμπάνιες με χιούμορ, για να προσελκύσει ανθρώπους που ταιριάζουν στη φιλοσοφία της. Τελευταία ενέργεια που έκανε ήταν μία διαδικτυακή καμπάνια στην Μεγάλη Βρετανία, καλώντας software developers που έχουνε βαρεθεί την αβεβαιοτητα του Brexit (και τη βροχή!) να επιστρέψουν.

Μία από τις αρχές της Hellas Direct είναι η διαφάνεια. Και με βάση αυτήν, έχει σχεδιάσει έναν καινοτόμο τρόπο οργάνωσης μέσα στην εταιρία: μικρές ομάδες, που συνεργάζονται μεταξύ τους και χρησιμοποιούν online πλατφόρμες επικοινωνίας.

Έτσι, καθένας, ανεξάρτητα από τον ρόλο του, έχει πρόσβαση σε όλη την πληροφορία που αφορά στην εταιρία, τους στόχους της και τα επόμενα βήματα. Και καθένας μπορεί να βρει την ομάδα που του ταιριάζει, ανάλογα με τις ικανότητές του. Μέσα σε αυτήν την ομάδα, ενθαρρύνεται να παίρνει πρωτοβουλίες. Συχνά, οι πρωτοβουλίες αυτές εξελίσσονται σε projects, και με τη σειρά τους, τα projects μπορεί να εξελιχθούν σε νέα τμήματα της εταιρίας.  

«Είμαστε περήφανοι για τη διάκριση της Hellas Direct ως Best Workplace 2019, καθώς η ίδια η λειτουργία της Hellas Direct βασίζεται στη φιλοσοφία των ανθρώπων της. Γι’ αυτό προσλαμβάνουμε ικανούς, παθιασμένους ανθρώπους, που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Τους εκπαιδεύουμε, τους υποστηρίζουμε και τους αφήνουμε να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: να σκέφτονται διαφορετικά, να παίρνουν πρωτοβουλίες, και να δημιουργούν», σχολίασε ο Αλέξης Πανταζής, Executive Director της Hellas Direct.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το βραβείο, καθώς επιβεβαιώνει τις προσπάθειές μας να δημιουργήσουμε το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον, όπου καθένας μπορεί να βρει αυτό που του ταιριάζει και να εξελιχθεί. Και δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι για την ομάδα μας», τόνισε ο Αιμίλιος Μάρκου, Executive Director της Hellas Direct.

Η Hellas Direct είναι μία αμιγώς digital ασφαλιστική εταιρία που βασίζεται στην τελευταία τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη. Έχει την υποστήριξη μίας μακράς λίστας κορυφαίων επενδυτών, όπως η Portag3 Ventures, ο IFC (μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας), η Endeavor Catalyst, ο πρώην οικονομολόγος της Goldman Sachs Lord O'Neill και ο βετεράνος στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια Jon Moulton. Η Hellas Direct αντλεί έμπνευση από το άριστο λειτουργικό μοντέλο της Amazon, με στόχο να εφαρμόσει ένα αντίστοιχο μοντέλο στην ασφαλιστική αγορά.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ