Κύπρος: Συνεχίζεται το θρίλερ με τον Serial Killer - Αγνοούνται 22 γυναίκες - Δήλωνε "Κήρυκας αγάπης" (φώτο-βίντεο)

Όλες οι λεπτομέρειες για τα εγκλήματα που συγκλονίζουν Κύπρο και Ελλάδα

Συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες στο μεταλλείο Μιτσερού και ειδικά στο φρεάτιο της φρίκης, αλλά και στο Ξυλιάτο με σκοπό να ξεκαθαριστούν τα σκοτεινά μυστικά που άρχισαν να εμφανίζονται μετά τον εντοπισμό του πτώματος της 38χρονης Mary Rose από τις Φιλιππίνες την Κυριακή 14 Απριλίου.

 

Παρόντα στο μεταλλείο Μιτσερού είναι μέλη της ΕΜΑΚ, ενώ στις έρευνες στη λίμνη του Ξυλιάτου συμμετείχαν σήμερα και μέλη των ΟΥΚ μαζί με τα μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη και στα δυο μέτωπα αφού στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο έχει παραμείνει ρομποτική κάμερα για συνέχεια των ερευνών μετά από διακοπή για διάλειμμα ενώ στο μεταλλείο Μιτσερού έχει φθάσει σχετικός εξοπλισμός για καταβύθιση σκαφάνδρου εντός του φρεατίου, προκειμένου να συμβάλει στη συνέχεια των ερευνών.  Ταυτόχρονα συνεχίζονται και οι έρευνες με τη συμβολή ρομποτικής κάμερας εντός του φρεατίου. 



 

Στο Μιτσερό βρέθηκε από το πρωί και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, ενώ με κάμερα ρομπότ θα αναζητηθούν απαντήσεις μέσα στο φρεάτιο.

 

Ταυτόχρονα, εξειδικευμένοι δύτες με ειδικό εξοπλισμό και φουσκωτές βάρκες της ΕΜΑΚ, προσπάθησαν να βρουν το πτώμα της 6χρονης Sierra στο Ξυλιάτο, που, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του 35χρονου υπόπτου, βρίσκεται μέσα στη λίμνη. Ρομποτική κάμερα, επί λεμβών της ΕΜΑΚ, συνέλεξε πληροφορίες από τον βυθό της λίμνης, ενώ η πρώτη έρευνα δεν κατέδειξε οτιδήποτε.

 

 Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, πρακτικές δυσκολίες καθιστούν αδύνατο τον εντοπισμό σορού στη συγκεκριμένη λίμνη. Οι αντικειμενικές δυσκολίες στο έργο των δυτών είναι η σχεδόν μηδενική ορατότητα, αλλά και η μορφολογία του βυθού, καθώς παρατηρούνται απότομες κλίσεις.

 

Στο Μιτσερό, όπου συνεχίζονται οι έρευνες με κάμερες τελευταίας τεχνολογίας, μετέβη το πρωί και ο αστυνομικός διευθυντής Λευκωσίας, ο οποίος στη συνέχεια μετέβη και στο Ξυλιάτο.

 

Στο σημείο των ερευνών μετέβη και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, για επιτόπια ενημέρωση από τους αρμοδίους, ενώ νωρίτερα προέβη και σε δηλώσεις από το Αρχηγείο Αστυνομίας. Στη λίμνη Ξυλιάτου ενημερώθηκε για την εξέλιξη της αυτοψίας στη σκηνή. Κατόπιν, μετέβη στο μεταλλείο του Μιτσερού για ενημέρωση επί των ερευνών στο φρεάτιο.

 



 

Στις δηλώσεις του, ο κ. Χρυσοστόμου αναφέρθηκε σε πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα έγκλημα, συστήνοντας κατανόηση για το έργο της Αστυνομίας. Σημείωσε ότι θα διερευνηθούν οι ευθύνες μετά τη διερεύνηση των εγκλημάτων που συγκλονίζουν την κυπριακή κοινωνία,σύμφωνα με όσα αναφέρει το Phile News

 

Σημειώνεται πως δεν έχει γίνει ακόμη ταυτοποίηση του δεύτερου πτώματος που έχει ανευρεθεί στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Η νεκροτομή επί της σορού ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο σύμφωνα με όσα αναφέρει το Cyprus Reporter

 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι, η σορός εντοπίστηκε γυμνή, δεμένη και σε κατάσταση σαπωνοποίησης Όπως προκύπτει από τις έρευνες, φαίνεται πως υπάρχει τεκμήριο που συνδέει τον 35χρονο ύποπτο και με το δεύτερο πτώμα. Ωστόσο, περισσότερο φως θα ρίξει η εξέταση DNA

Αγνοούνται 22 γυναίκες από τις Φιλιππίνες 

Ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό κι άλλων θυμάτων του "Ορέστη" βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, δημοσιογράφος από το Sigma υποστηρίζει ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχουν δηλωθεί 22 εξαφανίσεις γυναικών από τις Φιλιππίνες, κάτι που προκαλεί ανησυχία. Διευκρίνισε βέβαια ότι τα στοιχεία αυτά είναι δύσκολο να διερευνηθούν γιατί ενδεχομένως οι γυναίκες αυτές να έχουν περάσει στα Κατεχόμενα και κανείς δεν ξέρει την ακριβή τους τύχη.

Το ίδιο υποστηρίζει και ο πρόεδρος του συνδέσμου οικιακών βοηθών Κύπρου Λούης Κουτρουκίδης: «22 κοπέλες υπάρχουν εξαφανισμένες, δεν έκανε τίποτε μέχρι τώρα η αστυνομία.

Όταν θα ξυπνήσουν όλοι και όλα και θα πάμε έξω να κοιτάξουμε να βρούμε πού πήγαν οι άλλες. Μετά τις 6 Μαΐου, αυτό που έκανε η αστυνομία ήταν μπράβο τους, μπορούσαν να το κάνουν 7 του Μάη πέρυσι. Η Φιλιππινέζα, επειδή εν Φιλιππινέζα, εν μαυρομούτσουνη, εν μαυρού τίποτε; Τζιάι είπαμεν εμείς, εν μαυρού ολάν, αφήστε την να πάει στ' ανάθεμα;», είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι οι εξαφανίσεις αυτές έχουν δηλωθεί τα 3-4 τελευταία χρόνια.

 

Όλο και περισσότερα τα ευρήματα για τον «Ορέστη»-Ψάχνουν την αρχή της δράσης του

Την ώρα που οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε Ξυλιάτο και Μιτσερό με τους άνδρες της ΕΜΑΚ και τους ιδιώτες που μισθώθηκαν για την συγκεκριμένη γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε για τον ενδεχόμενο εντοπισμό κι άλλων σορών αλλά και της σορού της εξάχρονης Sierra, να εργάζονται πυρετωδώς εδώ και ημέρες, μια παράλληλη μάχη δίνεται και στο γραφείο του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

 

Ενώπιον του γραφείου το οποίο ενεπλάκη στις έρευνες από την πρώτη ημέρα και έφτασε στα ίχνη του Ορέστη βρίσκεται και σειρά νέων τεκμηρίων τα οποία έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο και ερευνώνται έτσι ώστε να κλείσει ο κύκλος της δράσης του «Ορέστη», του 35χρονου ίλαρχου δηλαδή της Εθνικής Φρουράς που με αυτό το ψευδώνυμο ψάρευε μέσα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τα θύματα του.

 

Ο «Ορέστης» ήταν ένα πρόσωπο ιδιαίτερα δραστήριο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που διατηρούσε προφίλ σε διάφορές  πλατφόρμες όπως το facebook, το badoo και το gmail με παραλλαγές. Στο facebook ήταν «Orestis  Apoel» στο Badoo «Orestis 35» και στο gmail «orestis451».



 

Το γεγονός ότι ο «Ορέστης» ψάρευε τα θύματα του μέσα από την πλατφόρμα Badoo, σε συνδυασμό με το γεγονός πως εντοπίστηκαν ήδη οι συνομιλίες του με τέσσερις ελλείπουσες, οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο «Ορέστης» ενδεχομένως να εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις.

 

Μάλιστα παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν είναι έτοιμα τα επίσημα αποτελέσματα DNA του δεύτερου πτώματος που ανασύρθηκε το βράδυ της Κυριακής από το φρεάτιο στο Μιτσερό, οι Αρχές έχουν κλειδώσει στο ότι αυτό ανήκει στην Arian Palanas Lozano  αφού ένα συγκεκριμένο τεκμήριο που ήταν σε θέση να γνωρίζουν μόνο οι ανακριτές της υπόθεσης και ο ίδιος ο 35χρονος επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτελέσματα από τις έρευνες στα εργαστήρια του γραφείου ηλεκτρονικού εγκλήματος θα φέρουν καταιγιστικές αποκαλύψεις όσον αφορά τη δράση του Ορέστη.

 

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις εκεί κρύβεται και το κλειδί τις ιστορίας που θα ξεκλειδώσει τα επόμενα βήματα των Αρχών.Την ίδια ώρα πληροφορίες που είδαν σήμερα το πρωί το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη δράση του Ορέστη και στην Ελλάδα, διαψεύδονται από την κυπριακή Αστυνομία. Αυτό ωστόσο που εξετάζεται είναι τα δρομολόγια του Ορέστη από και προς την Ελλάδα. Ο 35χρονος, επισκεπτόταν συχνά πυκνά την Ελλάδα για να εκπαιδευτεί σε διάφορα σχολεία πολέμου, αλλά και άλλα, αναφέρει το Cyprus Reporter



 

Ένα από τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι ανακριτές της υπόθεσης σε συνεργασία με το γραφείο του ηλεκτρονικού εγκλήματος, είναι πότε ξεκίνησε την δράση του ο «Ορέστης». Η συγκεκριμένη απάντηση θα οριοθετήσει και το χρονικό διάστημα στο οποίο θα επικεντρωθούν οι έρευνες.

 

Παράλληλα με τις έρευνες σε εργαστηριακό επίπεδο, οι ανακριτές της πρωτοφανούς υπόθεσης συνεχίζουν να λαμβάνουν καθημερινά καταθέσεις από το εργασιακό περιβάλλον του 35χρονου ούτως ώστε να φανεί αν υπήρχαν ενδείξεις ως προς την τάση του ίλαρχου της Ε.Φ. να γίνει ένας αδίστακτος serial killer.

 


Καταθέσεις λαμβάνονται και από το οικογενειακό του περιβάλλον και σύμφωνα με πληροφορίες όλοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι, αφού κανένας δεν πίστευε στο δεύτερο πρόσωπό του έκρυβε ένα κατά συρροή δολοφόνο.

 

Υπενθυμίζεται πως όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο 35χρονος στραγγάλιζε τα θύματα ενώ έκανε έρωτα μαζί τους, παραμένει άγνωστο ωστόσο αν τα βίαζε ή αν έκαναν σεξ με τη θέληση τους, ενώ όπως δήλωσε και στους ανακριτές, ένιωθε ωραία όταν τις σκότωνε.

Λάτρης του μεταλλείου ο serial killer-Οι «ψαγμένες» φωτογραφίες

Την κάθε γωνιά του Μεταλλείο στο Μιτσερό φαίνεται πως γνώριζε ο 35χρονος ίλαρχος που παραδέχθηκε μέχρι στιγμής τη διάπραξη των φόνων δύο γυναικών, ενώ ο κόκκινος κύκλος των θυμάτων, όπως όλα δείχνουν, είναι ακόμη μεγαλύτερος.



 

Εκτός από μέλος της Εθνικής Φρουράς ο 35χρονος ασχολείτο επαγγελματικά και με τη φωτογραφία, εξού και συστήθηκε ως φωτογράφος στην 38χρονη, που ήταν το πρώτο θύμα που ανασύρθηκε από το φρεάτιο και στάθηκε η αφορμή να αποκαλυφθεί η φρίκη και η Κύπρος να έρθει αντιμέτωπη με το πιο ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε στα χρονικά.

Με βάση τα δεδομένα που έχουν ενώπιον τους οι Αρχές οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα serial killer ο οποίος κτυπούσε με τον ίδιο τρόπο. Μέχρι στιγμής από το φρεάτιο ανασύρθηκαν οι σοροί δύο γυναικών ενώ οι ενδείξεις υποδηλούν ότι στο βάθος βρίσκονται και άλλα πτώματα.

 Όπως ακούστηκε και στο Δικαστήριο από τον ανακριτή της υπόθεσης, εξ αρχής υπήρχε το συμπέρασμα ότι ο δράστης ήταν γνώστης του συγκεκριμένου μεταλλείου και μάλιστα είχε αναφερθεί σε φωτογραφίες του υπόπτου που ανάρτησε σε προσωπική του σελίδα στο Facebook από το μεταλλείο στο Μιτσερό.



 

Το συμπέρασμα του ανακριτή ενισχύεται και από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο 35χρονος στο προσωπικό του πορτφολιο σε σχετική πλατφόρμα για επαγγελματίες φωτογράφους.



 

Όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις, ο 35χρονος επισκεπτόταν συχνά το μεταλλείο και μάλιστα γνώριζε  πιθαμή προς πιθαμή όλο τον χώρο, αναφέρει το Cyprus Reporter.

Όταν ο 35χρονος μ' επιστολή δήλωνε «κήρυκας αγάπης»

 Αποκαλυπτικά  αποσπάσματα της επιστολής του 35χρονου, στην οποία εμφανίζεται ως «κήρυκας αγάπης» μεταξύ συναδέλφων (εννοώντας άτομα που ασχολούνται με τη λήψη φωτογραφίας) και θέτει έντονες διαφωνίες για χειρισμούς του εν λόγω ομίλου, φέρνει στο φως το Sigma Live

« Νιώθω την ανάγκη να εξηγήσω τους λόγους αποχώρησης μου από τον …  για να προλάβω ή να ξεκαθαρίσω διάφορα ψεύδη που τυχόν ακουστούν ή έχουν ήδη ακουστεί», αναφέρει αρχικά στην επιστολή του και συμπληρώνει:

«Δυστυχώς, όμως, όσο προχωρούσα πιο βαθιά στον κόσμο των φωτογραφικών ομίλων έβρισκα καταστάσεις που ήταν τελείως αντίθετες με ό,τι θεωρούσα πως θα έπρεπε να είναι για εμένα η φωτογραφία. Δεν μπορούσα να βρω καμία λογική στον ανταγωνισμό μεταξύ ομίλων, σε φράσεις και αντιλήψεις του τύπου  "Δε γίνεται να είσαι σε πάνω από έναν όμιλο", "ο τάδε πήρε δικούς μας μαθητές" ή "ο τάδε μας εγκατέλειψε και πήγε στον άλλο" ή "ο τάδε ό,τι είναι το οφείλει σε εμάς". Και ουδέποτε τις συμμερίστηκα. Νοοτροπίες τέτοιες τις θεωρώ κινούμενες πάντα από προσωπικό κίνητρο ορισμένων ή υπερβολικό "εγώ" άλλων και πάντοτε επιζήμιες για τη φωτογραφική τέχνη. Πάντοτε ο προσωπικός στόχος για εμένα ήταν να περνώ ευχάριστα με ανθρώπους που έχουν κοινή αγάπη για τη φωτογραφία και να βοηθώ όσο μπορώ, ανεξαρτήτως του σε ποιο όμιλο ανήκαν, ή αν ανήκαν καν σε κάποιο όμιλο και κράτησα απόσταση από όποιες ίντριγκες ή πολιτικές του πιο πάνω είδους».

Ο 35χρονος στη συνέχεια περιγράφει τον τρόπο που βίωνε αυτές τις διαφωνίες που προέκυπταν μεταξύ φωτογράφων και ομίλων φωτογράφων:

«Αυτές οι νοοτροπίες, όμως, μου έγιναν οδυνηρά φανερές όταν σε προγραμματισμένη διάλεξή μου, την οποία με πολύ κόπο και πολλά τηλεφωνήματα, επαφές και διαπραγματεύσεις οργάνωσα, δέχθηκα εντολή πως πρέπει να ακυρώσω το γεγονός, επειδή προσκάλεσα προσωπικούς μου φίλους οι οποίοι ήταν μέλη άλλου ομίλου ή εναλλακτικά να τους πω να μην έρθουν.

Για τον μόνο λόγο ότι "ανήκουν αλλού και δεν έχουν δουλειά σε δίκη μας εκδήλωση". Σε εκείνη την περίπτωση κακώς και λάθος μου μεγάλο, υπέκυψα στην πίεση του συντονιστή του ομίλου και είπα σε φίλους φωτογράφους να μην παραστούν σε γεγονός για το οποίο τους είχα καλέσει προσωπικά. Και είναι μια απόφαση για την οποία ντρέπομαι και θα συνεχίσω να ντρέπομαι. Εκείνα τα περιστατικά, μου προκάλεσαν κούραση και έκαναν τη φωτογραφία να είναι, δυστυχώς, και πηγή στεναχώριας. Κάτι που δεν επιθυμούσα και δεν επιθυμώ για κανένα λόγο. Ταυτόχρονα, όμως, ήταν η αφορμή για να λάβω μια απόφαση. Να εμπλακώ στη λήψη αποφάσεων του ομίλου ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου ως έφορος δραστηριοτήτων».

Στόχος του 35χρονου, όπως αναφέρει στην επιστολή που αποκαλύπτει σήμερα το Sigmlalive, ήταν να διδάξει σε ενδιαφερόμενους, σεμινάρια με θέμα τη φωτογραφία.

«Το να διδάξω φωτογραφία σε μία ολοκληρωμένη σειρά μαθημάτων ήταν ένας στόχος που έχω θέσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μου προτάθηκε να αναλάβω τα μαθήματα του ομίλου. Αρνήθηκα επειδή θέλω αν και εφόσον διδάξω κάτι, να το κάνω με τον τρόπο και τη μέθοδο που θεωρώ ορθά, χωρίς παρεμβάσεις. Για αυτό τον λόγο, επεδίωξα να διδάξω φωτογραφία στη … όπου δεν θα υπήρχαν τέτοιου είδους παρεμβάσεις».

Σοκαριστικά είναι και τα λόγια με τα οποία ο 35χρονος καταλήγει στην επιστολή του:

«Παραμένω φίλος με όλους όσους γνώρισα στον όμιλο και θα συνεχίσω την επαφή μου, τις εκδρομές, τις διαλέξεις και θα είναι μεγάλη τιμή μου να βοηθώ στη φωτογραφία όσους μέχρι τώρα ζήτησαν και έλαβαν τη βοήθεια μου και όσους τη ζητήσουν στο μέλλον. Δεν αλλάζει η αγάπη μου για τη φωτογραφία, η επιθυμία μου να την ασκώ στην παρέα ανθρώπων με παρόμοια αγάπη και η επιθυμία μου να βοηθώ άλλους στη φωτογραφία. Όλα αυτά θα γίνονται σε χώρο αμοιβαίας συναίνεσης και όχι κάπου που να χρειάζεται να αντιμετωπίσω τον οποιοδήποτε υπόγειο και πισώπλατο πόλεμο.

 

Θέλω να γίνει ξεκάθαρο πως αυτό είναι καθαρά θέμα δικής μου αξιοπρέπειας και δεν συνεπάγεται οποιαδήποτε προσωπική αντιπαλότητα με κανέναν. Αυτό σας το αποστέλλω επειδή έχω την ανάγκη να είμαι ξεκάθαρος και ειλικρινής και να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με το γιατί δεν είμαι μέλος του ομίλου από το 2017. Στο παρελθόν, για μέλη που αποχώρησαν από τον όμιλο για παρόμοιους λόγους, παρουσιάστηκαν γεγονότα σχετικά με την αποχώρηση τους τα οποία δεν ήταν αληθή και παρουσίαζαν ως εγωιστικά σκεπτόμενους που εγκατέλειψαν τον όμιλο ο οποίος τους ανέδειξε για προσωπικές φιλοδοξίες. Θέλω να αποφύγω οποιεσδήποτε φήμες σχετικά με το πρόσωπό μου και για αυτό τον λόγο παραθέτω γεγονότα και ξεκαθαρίζω από τώρα τους λόγους και τον τρόπο σκέψης μου.

Υ.Γ. Όποιος δεν επιθυμεί επικοινωνία μαζί μου, μπορεί απλά να μου το ζητήσει».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ