Παύλος Παπαδάτος: Κανείς να μην αμείβεται ούτε 1 ευρώ επιπλέον αυτών που δήλωνε πριν στη φορολογική του δήλωση...

Η εύρεση ικανών στελεχών στην αγορά είναι πολύ δύσκολη υπόθεση...

Άρθρο του Παύλου Παπαδάτου στην RealNews

Η εύρεση ικανών στελεχών στην αγορά είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Αυτός ήταν και ο λόγος που χάρηκα όταν είδα ξαφνικά να προβάλλουν εκατοντάδες στελέχη έτοιμα να αναλάβουν τη διοίκηση των κρατικών οργανισμών και γενικά των εταιριώντου ευρύτερου δημόσιου τομέα. Αφού τους ευχηθώ καλή επιτυχία θα ήθελα να κάνω και μία πρόταση προς την κυβέρνηση:

Κανείς εξ αυτών να μην αμείβεται ούτε με ένα ευρώ επιπλέον αυτών που δήλωνε πριν στη φορολογική του δήλωση, ως μισθωτός ή έστω ως επιχειρηματίας…

Επειδή μεγάλος θόρυβος γίνεται γύρω από τησωτηρία της ΔΕΗ, πιστεύω ότι η διοίκησήτης κάνει κάποιες πολύ σωστές ενέργειες αλλά και μία μεγάλη αδικία, μειώνοντας την έκπτωση γιατους συνεπείςκαταναλωτές.

Και η αδικία αυτή φυσικά είναι κυρίως εις βάρος των συμφερόντων της ΔΕΗ,γιατί μετον τρόποαυτό είναι σαν να παροτρύνει τους καλούς πελάτες της να στραφούνστους μνηστήρες της, οι οποίοι αγοράζουν το ρεύμα από τη ΔΕΗ πιο φθηνάαπό όσο της κοστίζεικαι έτσι το πωλούνμε 15%έως και 20% έκπτωση!!! (Προσωπικά θα χαρώ αν το κράτος απαλλαγεί εντελώςαπό τη ΔΕΗ, αφού πρώτα κληθούν σε απολογία οι διοικήσεις που την έφεραν σε αυτό το χάλι..).

Ας μειώσει όμως πρώτα η ΔΕΗ το υπεράριθμο προσωπικό της, ας της ξεχρεώσουν το κράτος, οι δήμοι, οι κρατικοί οργανισμοί και οι διάφοροι στρατηγικοί κακοπληρωτές τα εκατοντάδες εκατομμύρια που της οφείλουνκαι ύστεραείδομεν. Μόνο η ΛΑΡΚΟ οφείλει στη ΔΕΗ πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ!

Παρεμπιπτόντως, πού ακούστηκε να πληρώνει μία ιδιωτική εταιρία 100% προκαταβολή φόρου, όταν δενγνωρίζει αν θα ξαναβγάλει κέρδη ή αν θα κλείσει, (ώστε να μπορεί το δημόσιο να χρηματοδοτεί τις διάφορες ΛΑΡΚΟ) η οποία πουλά20% φθηνότερα από όσο της κοστίζει το προϊόν που παράγει; Και θέλουμε και επενδυτές…

Δυστυχώς, λαϊκίστικη πολιτική νοοτροπία και επενδύσεις δενσυμβαδίζουν και ούτε δημόσιες επενδύσεις μπορούν να γίνουν αν δεν διευρυνθεί η φορολογική βάση. Με γερασμένες αντιλήψεις και έλλειψη δημιουργικής φαντασίας δεν πάμε μπροστά.

Δεκάδες χρόνια τώρα ασχολούμαστε με τα πτώματα του ελληνικού δημοσίου, όπως τα ναυπηγεία, την ΑΒΕΖ, τη ΛΑΡΚΟ κ.ο.κ.Ταυτόχρονα, με την ανεργία στο 20% σκεφτόμαστε αν πρέπει ή όχι να μένουν τα καταστήματα ανοικτά τις Κυριακές. Όσο για το Ελληνικό… νιος ήμουν και γέρασα!

Σημείωση
Στη σελίδα 47 του βιβλίου μου «ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ενάντια στονΛΑΪΚΙΣΜΟ», αναφέρομαι (έπειτα από διαβουλεύσεις μου μετεχνοκράτες)στο πώς θα πρέπει να λυθεί το θέμα των υπερχρεωμένων ιδιωτικών επιχειρήσεων που συμπαρασύρουν και τις υγιείςεπιχειρήσεις. Πέρα από το να κοσμούν τα ράφια τους, ας ανοίξουν και καμιά σελίδα…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ