"Θα πας από εκεί που ήρθες πίθηκε" σχολίασε στο twitter μέλος της Ν.Δ - Τα σχόλια που ακολούθησαν - Η διαγραφή από το κόμμα

Θύελλα αντιδράσεων για τα ρατσιστικά σχόλια - Με διαγραφή από το κόμμα απαντά η Νέα Δημοκρατία

Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε στο twitter το σχόλιο που έκανε ο Θεόδωρος Γιάνναρος, μέλος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην διοικητής του νοσοκομείου «Ελπίς», σε ανάρτηση του πρόσφυγα και φωτογράφου Arash Hampay.

Ο Arash Hampay είναι πρόσφυγας από το Ιράν που ζει στην Ελλάδα. Σε ανάρτηση του στο twitter έγραψε: «Φασίστες, είμαι εντάξει στη νέα μου πατρίδα, θα συνεχίζω τις δράσεις για να αλλάξω την πόλη μου. Η πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από τον φασισμό». 

 

 

Ο Θεόδωρος Γιάνναρος, ο οποίος συστήνεται στο προφίλ του ως μοριακός Βιολόγος Γενετιστής, Διοικητής Ελπίς, Μέλος Τομέα Υγείας ΝΔ και  αρθρογράφος στο capital.gr, έσπευσε να σχολιάσει: "Θα πας από εκεί που ήρθες πίθηκε".

Το σχόλιο αυτό, που θεωρήθκε ρατσιστική επίθεση, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο twitter. Ωστόσο οι αντιδράσεις δεν πτόησαν το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και επανήλθε δριμύτερος με άλλη ανάρτηση:  «Δεν θα έπρεπε το ζώο αυτό που έρχεται ως συριζοκαλεσμένος, μόλις φθάνει βγάζει σέλφι με το iPhone του, μας βρίζει χυδαία & ονομάζει την Ελλάδα... νέα πατρίδα του; Εγώ την πατρίδα μου δεν τη χαραμίζω για αποβράσματα! Κυκλοφορήσετε τη φώτο, να βρεθεί & να τα πει αυτά στην αστυνομία!», έγραψε ο Θεόδωρος Γιάνναρος.

 

 

 

 

Στην συνέχεια ο Θεόδωρος Γιάνναρος αιτιολόγησε την επίθεση του στον Arash Hampay γράφοντας: «Αποκάλεσα πίθηκο αυτόν τον τύπο που μας απεκάλεσε φασίστες, προφανώς για να μην πω κάτι που το επίπεδό μου δεν θα το επέτρεπε και οι “αλληλέγγυοι” το έκαναν θέμα! Κατά την άποψή τους, θα μας βρίζουν χυδαία και εμείς απλά θα το καταπίνουμε!».

 

'

 

Και συνέχισε: "Ποτέ δεν θα είχα πρόβλημα να ζητήσω συγνώμη, αν έκανα λάθος, να το παραδεχθώ & βέβαια να το κατεβάσω αμέσως! Πάντως όταν πας σε μία χώρα, δεν ανεβάζεις με το καλημέρα στα social media της χώρας ένα post που γράφει: “Hey Fascists” Δεν είναι & το πιό αγνό Hallo! Το μνμ που επστειλα ".

 

 

Οι αναρτήσεις και τα σχόλια του Θεόδωρου Γιάνναρου, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση πολλών χρηστών στο twitter.

Διεγράφη από τη Ν.Δ ο Θεόδωρος Γιάνναρος για τα ρατσιστικά σχόλια

Την διαγραφή του Θεόδωρου Γιάνναρου αποφάσισε η ΝΔ μετά την ρατσιστική επίθεση που εξαπέλυσε το μέλος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ κ. Γιώργου Στεργίου διαγράφεται ο κ. Γιάνναρος Θεόδωρος του Δημητρίου από μέλος του κόμματος και χάνει όλα τα δικαιώματα και τα αξιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή.

Ο Θ. Γιάνναρος εξαπέλυσε ρατσιστική επίθεση κατά του Arash Hampay, πρόσφυγα από το Ιράν που ζει στην Ελλάδα, ο οποίος ανέβασε μια φωτογραφία στο twitter με το σχόλιο: “Φασίστες, είμαι εντάξει στη νέα μου πατρίδα, θα συνεχίζω τις δράσεις για να αλλάξω την πόλη μου. Η πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από τον φασισμό”.

Πέτσας: Τέτοιες δηλώσεις δεν έχουν θέση στην ΝΔ

Οι εξηγήσεις που έδωσε ο Θεόδωρος Γιάνναρος για τα σχόλια και τις αναρτήσεις του στο twitter εναντίον του Arash Hampay, δεν ικανοποίησαν τον τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ο οποίος ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών: «Είναι αυτονόητο π πως τέτοιου είδους δηλώσεις δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία και στην κυβέρνηση».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ