6 εύκολοι τρόποι να επενδύσεις στον εαυτό σου - Για να είναι το μέλλον σου ανοδικό & ελπιδοφόρο

Για να νιώσεις την απόλυτη ευτυχία! 

Υπάρχει, γενικά, μια λανθασμένη αντίληψη σε πολλούς, ότι για να επενδύσεις στον εαυτό σου χρειάζεσαι ένα σωρό λεφτά, ελεύθερο χρόνο και πολλή διπλωματία. Όμως, το να επενδύσεις στον εαυτό σου σημαίνει απλά να τον τιμάς, να του προσφέρεις το χρόνο και το σεβασμό που του αξίζει, να τον προάγεις, ώστε το μέλλον να είναι ανοδικό και ελπιδοφόρο.

Για αυτό είναι σημαντικό πάντα να επενδύεις στον εαυτό σου, άσχετα με τα όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητά σου ή με το πώς αισθάνεσαι.

Αυτοί είναι 6 εύκολοι τρόποι με τους οποίους μπορείς να επενδύσεις στον εαυτό σου.

1. Βάλε βραχυπρόθεσμους στόχους.

Πρόσφατα συνάντησα μια φίλη μου και πάνω στην κουβέντα τη ρώτησα ποιοι ήταν οι στόχοι της για αυτό το μήνα. Η απάντησή της ήταν ένα βλέμμα όλο απορία. Απλά, δεν είχε κανένα ιδιαίτερο στόχο. Αυτός, όμως, ήταν και ο λόγος που ένιωθε ότι η ζωή της είχε βαλτώσει. Δεν είχε βραχυπρόθεσμους στόχους. Πήγαινε στη δουλειά, δούλευε σκληρά, γυρνούσε σπίτι, έτρωγε και έπεφτε ξερή. Και την επόμενη μέρα ξανά το ίδιο και ξανά το ίδιο κτλ.

Χωρίς στόχους, όμως, μπαίνεις σε ένα φαύλο κύκλο που δεν οδηγεί πουθενά. Πρέπει να βάλεις κάποιους στόχους αν θέλεις να εξελιχθείς στη ζωή σου. Είναι, ίσως, η σημαντικότερη επένδυση που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου.

2. Γίνε πιο ομιλητική και κοινωνική.

Η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, είναι να γνωρίζεις τους κατάλληλους ανθρώπους. Όσο πιο πολύ δικτυώνεσαι, τόσο πιο εύκολο είναι. Όλοι θέλουν κάποιον να τους ακούει και να μοιράζονται τις φιλοδοξίες τους. Οπότε, μην χάνεις ευκαιρία να συναντηθείς με ανθρώπους του επαγγελματικού σου χώρου, όπως είναι συνέδρια, σεμινάρια, παρουσιάσεις, εκθέσεις και χαλαρά ποτάκια μετά τη δουλειά.

3. Μάθε να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου.

Πρέπει πάντα να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και τις αποφάσεις σου. Αυτό σημαίνει να μην αφήνεις τη γνώμη των άλλων να αποπροσανατολίσει τις προσπάθειές σου. Μάθε να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου. Απλά, σκέψου πού βρίσκεσαι σήμερα, πού κατάφερε να σε οδηγήσει το ένστικτό σου και πόσο πιο μακριά μπορείς να φτάσεις αν το ακούσεις!

4. Ξεβολέψου και κάνε τη ζωή σου ασυνήθιστη.

Σίγουρα μια συνηθισμένη ζωή είναι ασφαλής και δεν κρύβει εκπλήξεις. Όμως, πρέπει πού και πού να ξεπερνάς τα όρια και να δοκιμάζεις νέες εμπειρίες και πιο δημιουργικά πράγματα που θα σε βγάλουν από την κατάσταση στην οποία έχεις βολευτεί. Ψάξε για πράγματα που πάντα ήθελες να δοκιμάσεις αλλά δεν τολμούσες. Διασκέδασε δοκιμάζοντας νέες εμπειρίες και θα νιώσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και μια αίσθηση ελευθερίας!

5. Διάβασε περισσότερο.

Μπορεί να φαίνεται δύσκολο αλλά δεν είναι. Αν βάλεις στόχο να διαβάζεις ένα βιβλίο κάθε 2 εβδομάδες, θα δίνεις τροφή στο μυαλό σου και θα νιώθεις υπέροχα. Δεν έχει σημασία τι είδους βιβλίο θα διαβάσεις, απλά να φροντίζεις να αλλάξεις είδος κάθε 2 ή 3 βιβλία: μυθιστορήματα, αυτοβελτίωσης, ιστορικά, non-fiction κτλ.

Αν νιώσεις σύμφωνα με το tsemperlidou ότι κάποιο βιβλίο δεν προχωράει και σε κουράζει, άλλαξέ το με ένα άλλο. Φρόντισε μόνο να διαβάζεις βιβλία με διαφορετικές οπτικές, ώστε να διευρύνεις τους ορίζοντές σου και τη σκέψη σου.

6. Γίνε πιο ευτυχισμένη!

Στη ζωή, έχεις την επιλογή να δεις το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο. Είναι πάντα καλύτερα να επιλέγεις το δεύτερο. Στη ζωή, είσαι όσο ευτυχισμένη επιλέγεις να είσαι. Αν ψάχνεις τα αρνητικά ή σκέφτεσαι διαρκώς “τη ριμάδα την τύχη μου”, σταμάτα αμέσως. Προσπάθησε να δεις το ουράνιο τόξο μετά από την καταιγίδα και το θετικό σε κάθε αναποδιά. Φτιάξε μια λίστα με τα πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα και προσπάθησε να τα κάνεις όσο πιο συχνά μπορείς!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ