Φωτό & βίντεο από την Ιαπωνία: Ο τυφώνας Χαγκίμπις, ισοπέδωσε συνοικίες, κατέστρεψε αυτοκίνητα, αναποδογύρισε τις στέγες σαν καρυδότσουφλα

Εκατοντάδες χιλιάδες Ιάπωνες καλούνται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους....

Οι αρχές στην Ιαπωνία έδωσαν οδηγία σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς εκφράζονται φόβοι για πλημμύρες εν αναμονή του τυφώνα Χαγκίμπις, που απειλεί να πλήξει σήμερα τη χώρα με τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις και τους ισχυρότερους ανέμους των τελευταίων 60 ετών.

Οι δημοτικές αρχές αρκετών περιοχών προειδοποίησαν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από σημεία που θεωρείται ότι απειλούνται, μεταξύ των οποίων και κάποια στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Cars sit submerged in water in the residential area hit by Typhoon Hagibis, in Ise, central Japan

The Tama River has swelled during Typhoon Hagibis in Tokyo on Saturday

Ο Χαγκίμπις, ονομασία που σημαίνει «ταχύτητα» στη γλώσσα Ταγκαλόγκ των Φιλιππίνων, αναμένεται να πλήξει σήμερα το μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας, το Χονσού, μόλις έναν μήνα αφότου ένας από τους σφοδρότερους τυφώνες που χτύπησε τα τελευταία χρόνια την Ιαπωνία κατέστρεψε ή προκάλεσε ζημιές σε 30.000 σπίτια και είχε αποτέλεσμα να σημειωθούν εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης.

 

 

Το NHK μετέδωσε ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο προάστιο Τσίμπα, ανατολικά του Τόκιο, που επλήγη σκληρά από τον τυφώνα Φασάι πριν από ένα μήνα, καθώς ισχυροί άνεμοι ξήλωσαν τις σκεπές πολλών σπιτιών.

There were warnings of flooding, of landslides, of disruption to transport as high waves formed

Pedestrians use umbrellas to shield themselves from the rain as they walk along a street

Για προληπτικούς λόγους, τονίζει το ΑΠΕ παραμένουν κλειστά καταστήματα, εργοστάσια και γραμμές του μετρό ενώ οι διοργανωτές του ιαπωνικού Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 ακύρωσαν όλες τις δοκιμές που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα.

Typhoon Hagibis injured five people in Chiba, according to Chiba's prefectural government

The tornado also destroyed a house and damaged at least nine others

There is more at stake than the integrity of the Rugby World Cup as catastrophe approaches

Typhoon Hagibis is already causing havoc in some areas but the worst is still yet to hit Japan

Ακυρώθηκαν επίσης δύο αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα.

 

 

Κατά μήκος των ακτών του Ειρηνικού στη νήσο Χονσού σήμερα και αύριο αναμένονται πλημμυρικά φαινόμενα καθώς και καταρρακτώδεις βροχές, αυξάνοντας τις πιθανότητες για κατολισθήσεις. Το 1958 ο τυφώνας Ίντα είχε στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.000 ανθρώπους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ