Πρεμιέρα για το Mega Channel την 1η Ιανουαρίου 2020 - Οι επόμενες κινήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη (βίντεο)

Το Mega θα επιστρέψει στα "γενέθλια του" λένε οι εργαζόμενοι

Στην εταιρεία ALTER EGO MEDIA του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη ανήκει πλέον η ταινιοθήκη και το σήμα του Μεγάλου Καναλιού (MEGA) μετά από πλειστηριασμό, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στο τηλεοπτικό τοπίο.

Ειδικότερα, στην ALTER EGO MEDIA περνούν η πνευματική ιδιοκτησία του σταθμού, δηλαδή η ταινιοθήκη και τα σήματα τόσο του καναλιού όσο και εκπομπών.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης σχολίασε στο One Channel ότι το Mega νίκησε και επιστρέφει.

Σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις βρίσκονται πλέον στην Alter Ego μετά τον πλειστηριασμό της Παρασκευής (1/11) με τον οποίο το Mega Chanel περνά στα χέρια του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όλες οι πληροφορίες μέχρι τώρα αναφέρουν ότι το Mega θα επιστρέψει ξανά στις οθόνες και στην ουσία θα πάρει τη θέση του One Channel.

Δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο θέμα", αναφέρει ότι το Mega θα βγει στον αέρα την 1η Ιανουαρίου, ενώ είναι σαφές πως όλο το πλάνο που προϋπήρχε για το One Channel πάει πλέον πίσω και όλα είναι σε συνάρτηση με το τι θα αποφασιστεί σε σχέση με το Mega.

Στην Αlter Ego, εκτός από το σήμα του Mega και τον ιστότοπο megatv.com, πέρασαν τα: α) γενικό αρχείο, β) ενημερωτικό αρχείο (εκπομπές ενημερωτικού – ψυχαγωγικού περιεχομένου), γ) τηλεπαιχνίδια, δ) μονόλεπτα γενικού περιεχομένου, ε) μυθοπλασία με σενάριο (ελληνικές σειρές), και στ) αθλητικές εκπομπές και επιλεγμένες αθλητικές διοργανώσεις (αγώνες).

Επιπρόσθετα όλο το ειδησεογραφικό και αθλητικό αρχείο (δελτία, ρεπορτάζ, στιγμιότυπα αγώνων και διοργανώσεων).

Σε ότι αφορά την ταινιοθήκη του Mega και ειδικότερα στο κομμάτι της ελληνικής μυθοπλασίας, τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα, ώστε να επαναπροβληθούν οι σειρές, και αυτό διότι θα πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά η κάθε συμφωνία που έχει γίνει με τους δημιουργούς και τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων της κάθε σειράς.

Εργαζόμενοι στο Mega Channel - 'Επιστρέφουμε στις 20 Νοεμβρίου

Οι εργαζόμενοι στο Mega δημοσίευσαν ένα βίντεο στο Youtube με το οποίο δηλώνουν «παρών» και δίνουν ραντεβού για τις 20 Νοεμβρίου. Στην ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν πως το One Chanel μετατρέπεται σε Mega. 

«Ήταν 20 Νοέμβρη 1989, όταν βγήκε στον αέρα το πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας. Το MEGA CHANNEL. Ακολούθησε η επιτυχία. Η ποιότητα, η ψυχαγωγία, η πρωτοπορία στην ελληνική τηλεόραση.

Το 2012 άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα και από το 2016 οι εργαζόμενοι άρχισαν να μένουν απλήρωτοι.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είχε ξεκάθαρη θέση. Ήθελε να χτυπήσει την διαπλοκή που επί χρόνια χρησιμοποιούσε ως "διαφημηστήριο" και εντέλει τα κατάφερε το 2018 που ουσιαστικά εξαφάνισε το τηλεοπτικό σήμα του MEGA από την DIGEA και από τις συνδρομητικές πλατφόρμες.

Το κανάλι ουσιαστικά, δεν έβαλε ποτέ λουκέτο, χάρη στους εργαζόμενους και στην πλούσια ταινιοθήκη του, που μέχρι και αυτή τη στιγμή κάνει live μετάδοση μέσω ίντερνετ.

1η Νοέμβρη ήταν προγραμματισμένος ο διαγωνισμός για την πώληση του ονόματος του MEGA και της ταινιοθήκης του (Γενικό αρχείο, σειρές, τρέιλερ και άλλα) την οποία αγόρασε έναντι 33.999.999 ευρώ η εταιρία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ALTER EGO με σκοπό να ενισχύσει το κανάλι του, ONE CHANNEL, το οποίο σύμφωνα με πηγές, δεν θα βγει ποτέ ως ONE, αλλά στις 20 Νοέμβρη θα εκπέμψει κατευθείαν ως MEGA CHANNEL, όπου είναι και τα γενέθλια του!».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ