Τραμπ - Μητσοτάκης: Διπλή συνάντηση με μενού τον Ερντογάν - 4 Δεκεμβρίου & 7 Ιανουαρίου 

Γεύμα εργασίας με τον Ντόναλντ Τραμπ θα έχει στις 4 Δεκεμβρίου και στις 7 Ιανουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει γεύμα εργασίας με εκπροσώπους της Εσθονίας, της Ελλάδας, της Λεττονίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Λιθουανίας, της Βουλγαρίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διμερείς συναντήσεις ο Τραμπ θα έχει μόνο με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Δανίας και της Ιταλίας, ενώ δεν προβλέπεται συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», οι δύο άνδρες θα συναντηθούν στις 7 Ιανουαρίου 2020 στον Λευκό Οίκο, υπό την σκιά των αυξημένων προσφυγικών ροών, αλλά και των τουρκικών προκλήσεων σε μία κρίσιμη περίοδο στο Αιγαίο όσο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόναλντ Τραμπ, θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και νωρίτερα, στις 4 Δεκεμβρίου, καθώς θα έχουν γεύμα στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Η συνάντηση έχει οριστικοποιηθεί και ο Πρωθυπουργός σκοπεύει να εκθέσει στον κ. Τραμπ τους κινδύνους που απορρέουν από την στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο και γενικότερα στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναδείξει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και ενός αξιόπιστου συμμάχου που σέβεται το διεθνές δίκαιο και συμβάλει στην ανάπτυξη και την ειρήνη.

Αρμόδιες πηγές άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο στη συνάντηση των δύο ηγετών να οριστικοποιηθεί μια επίσημη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ