Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πως να φτιάξουμε το πιο γιορτινό ποτό: Λευκή σαγκρία με μήλο και καραμέλα

Ό,τι πρέπει για κέρασμα στα γιορτινά τραπέζια! 

Συστατικά

200 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
750 γρ. λευκό κρασί
250 γρ. βότκα
2 λίτρα μηλίτη
2 μήλα, κομμένα σε μικρά κυβάκια 0,5 εκ.
1 μήλο, κομμένο σε φέτες, για σερβίρισμα

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Όταν πάρει βράση το μείγμα και λιώσει η ζάχαρη, αδειάζουμε το σιρόπι που έχουμε φτιάξει σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε  να κρυώσει για περίπου μισή ώρα.
Έπειτα, προσθέτουμε το κρασί, τη βότκα και το μηλίτη και τέλος τα κυβάκια των μήλων.
Σερβίρουμε τη σανγκρία πολύ παγωμένη σε ποτήρια μαζί με τις φέτες του μήλου.

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ