Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης: Οι καλύτερες ιστορίες της πόλης στο αεροδρόμιο, από μικρούς Αθηναίους

“Tales of Athens” – “Ιστορίες της Αθήνας

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ολοκληρώνοντας το μαγευτικό του ταξίδι με την έκθεση “Ιστορίες της Αθήνας” στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, θα ήθελε να ευχαριστήσει τόσο τους συμμετέχοντες με τα έργα τους στην έκθεση, όσο και όσους συνετέλεσαν στην υλοποίηση αυτής της ξεχωριστής συνεργασίας.

Στην έκθεση συμμετείχαν με έργα τους πάνω από 100 παιδιά, ενώ χιλιάδες επισκέπτες είδαν από κοντά το πρωτότυπο αυτό εικαστικό αφήγημα της πόλης μέσα από τα μάτια 100 και πλέον παιδιών ηλικίας 4 -14 ετών.

Παράλληλα με την έκθεση, στον χώρο του Μουσείου πραγματοποιήθηκαν δύο ιδιαίτερα επιτυχημένες εκδηλώσεις (8/11 & 15/12/2019), στις οποίες συμμετείχαν  παιδιά από τα 8μηνα εικαστικά εργαστήρια του Μουσείου και παιδιά εργαζομένων του Αεροδρομίου.

Η έκθεση “Tales of Athens” – “Ιστορίες της Αθήνας” σε επιμέλεια της Ίριδας  Κρητικού φιλοξενήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Αεροδρομίου «Τέχνη & Πολιτισμός», Επίπεδο Αφίξεων – Έξοδος 1, με ελεύθερη πρόσβαση από τις 21.01.19 έως και τις 07.01.2020.


 
Το πρωτότυπο περιεχόμενο της έκθεσης πρόκειται να αποτυπωθεί σε έντυπη έκδοση σε συνέργεια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ενώ ήδη προγραμματίζεται η μεταφορά της έκθεσης στο εξωτερικό, σε συνεργασία με Πρεσβείες και Γενικά Προξενεία της Ελλάδος.


 
Συντελεστές
 
Για το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
Γενική Επιμέλεια Έκθεσης : Ίρις Κρητικού,  Πρόεδρος ΜΕΠΤ
Επίβλεψη και συντονισμός αρχειακού υλικού : Αθανασία Σκληρού, Επιμελήτρια ΜΕΠΤ
Υποστήριξη από το Εκπαιδευτικό Τμήμα του ΜΕΠΤ : Αιμιλία Εμμανουήλ, Αναστασία Σουρλαντζή, Θεοδώρα Χαραλαμποπούλου
Σχεδιασμός Έκθεσης : Ανδρέας Γεωργιάδης
Παραγωγή Βίντεο : Διαμαντής Τάσσης, digi dv productions
Για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

 Επιμέλεια – Συντονισμός
Χαρά - Ελένη Μητσοτάκη, Τομεάρχης Δημοσίων Σχέσεων & Πολιτισμού
 
Το link για το video της έκθεσης  https://www.youtube.com/watch?v=4uS-aFDF9oM

Ευχόμαστε η συνεργασία μας με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών να συνεχιστεί με πολλές ακόμη δημιουργικές δράσεις αναδεικνύοντας την μοναδικότητα της παιδικής τέχνης.

Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης  ιδρύθηκε το 1994 και είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Σωματείο, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μέλος του Δικτύου Μουσείων & Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών και του International Committee of Museums.

Σκοπός του Μουσείου, από τα ελάχιστα στον κόσμο που εκθέτει έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 4-14 ετών, είναι να συμβάλει στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών. «Μαθαίνω μέσω της Τέχνης» είναι η διαφορετική εκπαιδευτική διαδικασία που προτείνει, προκαλώντας ερεθίσματα μέσω της Τέχνης και αναπτύσσοντας την προσωπική έκφραση κάθε παιδιού, από νηπιακή ηλικία. Με αφορμή τη θεματολογία των εκθέσεών του (δικαιώματα, διαφορετικότητα, οικογένεια,  περιβάλλον κ.ά.), αναδεικνύει τη μοναδικότητα της παιδικής Τέχνης και προτείνει παιχνίδια και δράσεις για επισκέπτες κάθε ηλικίας και εθνικότητας,.

Έχει δημιουργήσει κινητά εκπαιδευτικά προγράμματα για την περιφέρεια και προσφέρει εργαστήρια για ΑμεΑ, ΑμΠΟ και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Τα παιδιά στο Μουσείο μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του δημοτικού, να συμμετάσχουν σε καλοκαιρινά camps και σε εικαστικά εργαστήρια ακόμα και με τους γονείς τους. Κάθε χρόνο τα προγράμματα του Μουσείου παρακολουθούν 7.000 μαθητές, 450 εκπαιδευτικοί, 800 γονείς, ενώ στα εργαστήριά του συμμετέχουν 650 παιδιά 2,5-14 ετών.

 
 
 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ