Υπέροχο λευκό τοπίο στο Μαίναλο: 8 πίστες, 4 αναβατήρες & ο κόσμος χαίρεται το χιόνι - Βίντεο

Αυτά τα Χριστούγεννα το χιονοδρομικό στο Μαίναλο πλημμύρισε κόσμο για σκι στο παχύ χιόνι, ενώ βάζει υποψηφιότητα ως κορυφαίος προορισμός και για το τριήμερο των Φώτων.

Το Μαίναλο, απέχει σχεδόν δύο ώρες από Αθήνα, με καλό οδικό δίκτυο. Το Μαίναλο είναι βουνό της Πελοποννήσου στον νομό Αρκαδίας με υψηλότερη κορυφή στα 1.981 μ. Βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου τμήματος της Αρκαδίας.

Το βουνό των θρύλων και των παραδόσεων, κατοικία του τραγοπόδαρου θεού των βοσκών Πάνα και τόπος των Νυμφών. Το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται στην περιοχή Οστρακίνα του Μαινάλου και αποτελεί το πλησιέστερο στην Αθήνα χιονοδρομικό κέντρο.

Όπως αναφέρει το argolikeseidhseis.gr το χιονοδρομικό στο Μάιναλο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1965 και ανήκει στα τρία παλαιότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Σήμερα, ύστερα από μια σημαντική σειρά αλλαγών και βελτιώσεων, λειτουργεί με σύγχρονες εγκαταστάσεις, προσφέροντας στους λάτρεις του σκι, και όχι μόνο, μοναδικές εμπειρίες.

Σε υψόμετρο μεταξύ των 1.550 μ. και 1.770 μ., το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου διαθέτει οκτώ πίστες με συνολικό μήκος που αγγίζει τα 5,5 χιλιόμετρα και τέσσερις αναβατήρες.

Το Μαίναλο ταυτόχρονα προσφέρεται για πανέμορφες διαδρομές και περιπάτους σε μονοπάτια και σκηνικά απαράμιλλης ομορφιάς. Το τοπίο συμπληρώνουν και στολίζουν περίφημα οι πετρόκτιστοι παραδοσιακοί οικισμοί και τα χωριά της περιοχής, όπως η Βυτίνα, η Δημητσάνα, το Λεβίδι, η Κάψια και η Στεμνίτσα, ενώ η τοπική κουζίνα κλέβει τις εντυπώσεις.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ