Good news από τα Τρίκαλα: Δύο ηλεκτρικά λεωφορεία χωρίς οδηγό στους δρόμους της πόλης 

Στην υπογραφή σύμβασης για την κυκλοφορία δύο πλήρως αυτοματοποιημένων ηλεκτρικών λεωφορείων, προχώρησε σήμερα ο Δήμος Τρικκαίων. 

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, η σύμβαση συνεργασίας για την κυκλοφορία των δύο οχημάτων υπογράφηκε ανάμεσα στην e-trikala AE και την εταιρία AMANI SWISS, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρό της, Θεόδωρο Καρυπίδη, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος AVINT.

Τα λεωφορεία θα μεταφέρουν επιβάτες από τον σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων (οδός Όθωνος) προς τις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ, στο Ριζαριό και αντιστρόφως, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Photo: eTrikala/Facebook

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται, πως υλοποιείται προσπάθεια για συνεργασία με κορυφαίο κινεζικό όμιλο, τον Weichai Group. Η συνεργασία, όπως τόνισε ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, αφορά την ίδρυση ενός Κέντρου Έρευνας (R&D) για την Ηλεκτροκίνηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Αυτοκίνηση, στα Τρίκαλα

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος της e-Trikala ΑΕ, Οδυσσέας Ράπτης, τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν το επόμενο τρίμηνο σε πιλοτική λειτουργία και μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα προσφέρουν υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ