Γιάννης Βαληνάκης: Προτείνω το ακατοίκητο νησί Σύρνα για τη φιλοξενία των προσφύγων - Να βάλουν λεφτά ΟΗΕ & ΕΕ για υποδομές (βίντεο)

«Το μήνυμα είναι αποτρεπτικό και αποτελεσματικό... Τα χρήματα θα βρεθούν» ανέφερε ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών.

Ο Γιάννης Βαληνάκης βρέθηκε ως καλεσμένος στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA», όπου αναφέρθηκε στην ιδέα του να δημιουργηθεί μία κλειστή δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο νησί Σύρνα.

Όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, οι δομές στα νησιά δεν αντέχουν πλέον, ενώ και για εθνικούς λόγους δεν θα πρέπει να υπάρχουν hot spots στα νησιά.

«Η ιδέα αυτή είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου» είπε ο ίδιος, ενώ συμπλήρωσε «Πρέπει να βρεθεί ένα ακατοίκητο νησί, το οποίο δεν είναι ακριβώς ακατοίκητο, είχε 8, 10, 12 κατοίκους τη δεκαετία του ’50».

 

 

«Είναι ένα μεγάλο νησί, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν εκεί υποδομές για πολλές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους» τόνισε ο κ. Βαληνάκης, αναφερόμενος στο νησί Σύρνα, ενώ συμπλήρωσε πως ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν τις υποδομές αυτές.

Ανέφερε, δε, πως είναι μία λύση πρακτική και πως η συγκεκριμένη θέση είχε συζητηθεί ήδη από το 2009. 

«Το μήνυμα είναι αποτρεπτικό και αποτελεσματικό... Τα χρήματα θα βρεθούν» τόνισε ο πρώην Υφυπουργός, ενώ συμπλήρωσε πως με τον τρόπο αυτό δεν θα υπάρξουν κοινωνικές αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ