Ιδιοκτήτης Ryanair: Δεν θα πετάξουμε με άδειο το μεσαίο κάθισμα, δεν μας συμφέρει - Ηλίθια ιδέα

«Το να μένει κενό το μεσαίο κάθισμα δεν εγγυάται κανενός είδος social distancing, οπότε είναι κάπως ηλίθια ιδέα, η οποία δεν θα πετύχει τίποτα ούτως ή άλλως» ανέφερε ο Michael O’Leary.

«Η Ryanair δεν θα επιστρέψει στις πτήσεις αν οι Κυβερνήσεις επιμείνουν να παραμένει κενό το μεσαίο κάθισμα των αεροπλάνων» προειδοποίησε ο επικεφαλής της Ryanair, Michael O’Leary.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο ισχυρός άνδρας της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας ανέφερε πως αν ισχύσουν τα μέτρα του social distancing - όπως το να μένει κενό το μεσαίο κάθισμα - η εταιρεία δεν πρόκειται να επιστρέψει στις πτήσεις.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Johnny Savage (@johnny_savage) on

Όπως είπε χαρακτηριστικά «ή η Κυβέρνηση θα πληρώσει για τα μεσαία καθίσματα ή δεν θα πετάξουμε».

«Δεν μπορούμε να κερδίσουμε χρήματα με πληρότητα 66%» ανέφερε ο O’Leary, ενώ συμπλήρωσε «Ακόμη και αν εφαρμόζαμε κάτι τέτοιο, το να μένει κενό το μεσαίο κάθισμα δεν εγγυάται κανενός είδος social distancing, οπότε είναι κάπως ηλίθια ιδέα, η οποία δεν θα πετύχει τίποτα ούτως ή άλλως».

Ο ίδιος, επίσης, ανέφερε πως ελπίζει ότι η αεροπλοΐα θα επιστρέψει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς μέχρι το καλοκαίρι του 2021, εφόσον βρεθεί εμβόλιο για τον ιό - κάτι που όλοι ευχόμαστε, βεβαίως.

Ο επικεφαλής της Ryanair θεωρεί ότι η Ευρώπη θα πρέπει να ακολουθήσει την Ασία εισάγοντας «πιο λογικά και εύκολα εφαρμόσιμα μέτρα», όπως είναι, για παράδειγμα, το να φορούν απαραιτήτως όλοι οι επιβάτες προστατευτικές μάσκες και το να γίνεται θερμομέτρηση σε αεροδρόμιο, σταθμούς τρένων κτλ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brahim Schamaoui (@moderator_ibrahim) on

Η Ryanair αναμένει, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της, μία σχετικά γρήγορη επιστροφή στην "κανονικότητα" για τις πτήσεις και τις αεροπορικές εταιρείες εφόσον οι απαγορεύσεις αρθούν μέχρι τον Ιούλιο, την ίδια ώρα που ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν πως για να επανέλθει η κατάσταση στα δεδομένα του 2019 θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον τρία χρόνια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ