Οι ημερομηνίες για το τέλος του κορωνοϊού στην Ελλάδα & σε όλο τον πλανήτη - Πανεπιστημιακή έρευνα

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης επιχειρούν να απαντήσουν στην ερώτηση «Πότε θα έρθει το τέλος του κορωνοϊού».

Με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού να αίρονται σταδιακά, τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως, εκφράζεται ανησυχία σχετικά με την επόμενη μέρα και το πως θα είναι η ζωή μας μέχρι να βρεθούν αποτελεσματική θεραπεία και εμβόλιο κατά του ιού.

Παράλληλα, όλοι θα θέλαμε να μάθουμε πότε, επιτέλους, θα απαλλαγούμε από τον κορωνοϊό και θα επιστρέψουμε στη ζωή όπως την ξέραμε.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης επιχειρούν να απαντήσουν στην ερώτηση «Πότε θα έρθει το τέλος του κορωνοϊού».

Τα στοιχεία στα οποία κατέληξαν το Πανεπιστήμιο τεχνολογίας και σχεδιασμού Σιγκαπούρης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Καινοτομίας και Τεχνητής νοημοσύνης της χώρας έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από πολλές χώρες του κόσμου, καθώς και μαθηματικά μοντέλα, οι επιστήμονες επιχειρούν να προβλέψουν την πορεία του ιού ανά τον πλανήτη.

Το μοντέλο που προτείνουν οι επιστήμονες, αναφέρει τρεις κατά σειρά ημερομηνίες όπου φαίνεται η εξέλιξη της πανδημίας από το σημείο καμπής των κρουσμάτων, μέχρι την καταγραφή του 97%, του 99% και του 100% αντίστοιχα των νέων περιπτώσεων μόλυνσης από τον ιό σε κάθε χώρα.

Το σημείο καμπής για την πανδημία του κορωνοϊού σε όλο τον πλανήτη, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, ήταν η 11η Απριλίου, ενώ την 30η Μαρτίου καταγράφηκε το 97% των κρουσμάτων και συνεπώς, βάσει των μοντέλων τους, το 99% θα καταγραφεί την 17η Ιουνίου και το τέλος της πανδημίας αναμένεται στις 9 Δεκεμβρίου του 2020.

Όσον αφορά, δε, την Ελλάδα, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης εκτιμούν ότι το σημείο καμπής ήταν η 30η Μαρτίου, το 97% των κρουσμάτων θα καταγραφεί σε λίγες μέρες, δηλαδή την 9η Μαΐου.

Το 99% θα καταγραφεί στις 25 Μαΐου, ενώ το τέλος της πανδημίας για τη χώρα μας εκτιμάται ότι θα είναι στις 13 Ιουλίου.

Για τις ΗΠΑ, που πλήττονται έντονα από τον κορωνοϊό, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το τέλος της πανδημίας θα είναι στις 27 Αυγούστου, ενώ σχετικά με την Κίνα το μοντέλο εκτιμά πως η πανδημία έχει ήδη τελειώσει εκεί.

Ακόμη, το τέλος της πανδημίας αναμένεται στις 25 Αυγούστου για την Ιταλία, την 1η Αυγούστου για τη Γερμανία, στις 5 Αυγούστου για τη Γαλλία, στις 7 Αυγούστου για την Ισπανία, στις 27 Ιουλίου για το Βέλγιο και στις 8 Σεπτεμβρίου για την Ολλανδία.

Επισημαίνεται, πάντως, από τους επιστήμονες πως οι εξελίξεις μπορεί να αλλάξουν από μέρα σε μέρα ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Η μεθοδολογία που επεξεργάζονται βασίζεται στα μέτρα που έχουν λάβει οι κυβερνήσεις, το κατά πόσο οι πολίτες συμμορφώνονται σ' αυτά, καθώς και τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ