Κακομαθημένος 19χρονος έτρεχε 308 χλμ. με το αυτοκίνητο του μπαμπά & συνομήλικο συνοδηγό - Συνελήφθη, κατέσχεσαν τα πάντα (φωτό- βίντεο)

«Αυτή είναι η χειρότερη παραβίαση του ορίου ταχύτητας για την οποία έχω ακούσει να γίνεται λόγος ποτέ», ανέφερε αξιωματικός της αστυνομίας στο Οντάριο του Καναδά, όπου συνέβη το περιστατικό.

Ένας 19χρονος από τον Καναδά ανέπτυξε ταχύτητα... 308 χιλιομέτρων την ώρα, καθώς κινούνταν σε αυτοκινητόδρομο του Οντάριο.

Ο νεαρός μπορεί να γλίτωσε το ατύχημα, καθώς φαίνεται πως... είχε Άγιο, αλλά πλέον είναι αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση, όπως έκανε γνωστό χθες Κυριακή η αστυνομία της περιοχής.

«Αυτή είναι η χειρότερη παραβίαση του ορίου ταχύτητας για την οποία έχω ακούσει να γίνεται λόγος ποτέ», ανέφερε ο Κέρι Σμιτ, αξιωματικός της αστυνομίας, κατά τα φαινόμενα σοκαρισμένος, σε βίντεο που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό της Αστυνομίας του Οντάριο στο Twitter.

 

 

Ο οδηγός, συνοδευόμενος από συνομήλικό του, βρισκόταν στο τιμόνι της Mercedes του πατέρα του. Η άδεια οδήγησης του αφαιρέθηκε αμέσως. Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε για επτά ημέρες.

Σε βάρος του νεαρού ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση, τόνισε ο Σμιτ.

 

 

Το συμβάν έγινε αργά το βράδυ του Σαββάτου νοτιοδυτικά του Τορόντο, σε τμήμα του αυτοκινητοδρόμου της Βασιλίσσης Ελισάβετ όπου το όριο ταχύτητας είναι τα 100 χλμ ανά ώρα.

«Θα μπορούσε να είχε προκαλέσει φρικτό δυστύχημα (...) Ο αυτοκινητόδρομος της Βασιλίσσης Ελισάβετ δεν είναι πίστα ράλι», είπε αγανακτισμένος ο αξιωματικός της αστυνομίας, προσθέτοντας πως οι οδηγοί που έβλεπαν τη βολίδα να περνάει κόρναραν, εκφράζοντας την αποδοκιμασία τους, ωσότου αναχαιτίστηκε από την αστυνομία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να απολογηθεί μέχρι στιγμής. «Είμαι σίγουρος πως θα δυσκολευτεί να εξηγήσει γιατί την Κυριακή, την ημέρα της μητέρας, το αυτοκίνητο του μπαμπά δεν ήταν στο γκαράζ», είπε ο αξιωματικός της αστυνομίας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δίκτυο CBC, τα πρόστιμα για επικίνδυνη οδήγηση στον Καναδά μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 10.000 δολάρια, ενώ ο ασυνείδητος νεαρός κινδυνεύει και με έως έξι μήνες φυλάκιση.

Να σημειωθεί, επίσης, πως στην σελίδα της Αστυνομίας του Οντάριο στο Twitter αναρτήθηκε λίγες ώρες μετά από αυτή την απίστευτη παραβίαση του ορίου ταχύτητας, μία ακόμη σχετική παράβαση ενός 19χρονου και πάλι, ο οποίος κινούνταν με ταχύτητα, αυτή τη φορά, με 207 χλμ/ ώρα.

 

 

Όπως αναφέρουν οι αρχές, μέσα σε μόλις μία εβδομάδα στην συγκεκριμένη επαρχία του Καναδά έχουν δοθεί 150 πρόστιμα για επικίνδυνη οδήγηση, ωστόσο, ο 19χρονος με τα 308 χλμ/ ώρα, ήταν ό,τι πιο εξωφρενικό έχει συναντήσει η Αστυνομία της περιοχής.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ