Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια & κάθειρξη 15 ετών και στους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία & τον βιασμό της 21χρονης Ελένης

Νωρίτερα, η Εισαγγελέας είχε τονίσει πως οι δύο κατηγορούμενοι «δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό».

Πριν από λίγο έγιναν γνωστές οι ποινές των δύο κατηγορουμένων για την δολοφονία και τον βιασμό της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας τους δύο κατηγορούμενους, ηλικίας 21 και 23 ετών, ενώ τους επιβλήθηκε και επιπλέον ποινή κάθειρξης 15 ετών για τον βιασμό της 21χρονης φοιτήτριας.

Το δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως, ενώ απέρριψε ομόφωνα το αίτημα των κατηγορουμένων, δια των συνηγόρων τους, για τη χορήγηση ελαφρυντικών.

Διευκρινίστηκε, δε, ότι το δικαστήριο δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε το χρόνο τέλεσης της πράξης δηλαδή το ανώτερο τα 15 έτη, ποινή η οποία και επιβλήθηκε.

Νωρίτερα, η Εισαγγελέας είχε τονίσει πως οι δύο κατηγορούμενοι «δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό».

Οι δυο κατηγορούμενοι είχαν αιτηθεί τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.

Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός.

Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα αιτήματά τους, επιτρέποντας, έτσι, στην Εισαγγελέα να προτείνει τις ανώτερες ποινές που προβλέπονται.

Μάλιστα, η Εισαγγελέας Αριστοτέλεια Δόγκα τόνισε αναφερόμενη στους κατηγορούμενους «Αλήθειες δεν άκουσα. Οι κατηγορούμενοι δεν έδειξαν μεταμέλεια και με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο και συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης. Υπήρξε έλλειψη ειλικρινούς θέσης μέχρι το τέλος».

«Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη. Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, σήμερα οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ομόφωνα ένοχοι από το δικαστήριο για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ